DELEN

Het zijn ware must-haves in je woning: gordijnen. Je kunt er eigenlijk niet zonder! En om er nu voor te zorgen dat ze ook nog wat warmte en sfeer in huis brengen, kun je maar beter de juiste gordijnen kiezen. Waar moet je op letten? Daar helpen we je bij in deze blog!

Gordijnen kiezen: lichtinval

Allereerst is het van belang om te bedenken of je gordijnen wilt kiezen die veel of juist weinig licht doorlaten. Dit levert namelijk grote verschillen op! Als je voor zoveel mogelijk privacy-gevoel wilt gaan, kies dan voor gordijnen met weinig lichtinval. Met name in de slaapkamer wordt hier meestal voor gekozen. Ook ideaal als je in het weekend lekker wilt uitslapen – dan heb je ’s ochtends niet meteen het felle licht in je kamer.

In de woonkamer of eetkamer kan het juist mooi zijn om te kiezen voor gordijnen die meer licht doorlaten. Dit geeft een ruimtelijker gevoel, en kan de kamers zelfs wat groter doen lijken. Het gaat hierbij vaak om lichtere, dunnere stoffen – die zorgen dan ook voor een open en luchtig gevoel.

Gordijnen kiezen? Let erop: hoeveel lichtinval wens je?

Lengte

Ook de lengte speelt een grote rol bij de uitstraling van je gordijnen. Wil je lange gordijnen kiezen, die doorlopen tot aan de grond? Dan ga je voor een stijlvolle, luxueuze uitstraling. Dit past perfect bij de wat chiquere woonstijl!

Maar als je het liever vlot houdt in je woning, kun je beter kiezen voor kortere gordijnen. Laat de gordijnen in dit geval tot de vensterbanken lopen om voor deze look te gaan. Ideaal bij een modernere woonstijl.

Leestip: 4 interieurstijlen uitgelicht!

Kleur

Gordijnen kiezen kun je natuurlijk doen in alle kleuren van de regenboog. In veel huizen zien we neutrale kleuren terug, zoals grijs, crème of wit. Deze tinten komen in werkelijk ieder interieur tot hun recht – je kunt hier eigenlijk niet de mist mee ingaan. Zo ga je zeker voor de meest veilige optie!

Wil je liever wat meer uitpakken? Dan kun je gaan voor een opvallende kleur. Wees je er hierbij wel van bewust dat dit een heel ander effect heeft: van gordijnen die neutraal ogen, ga je nu voor gordijnen die de show stelen. Dat kan natuurlijk beeldschoon zijn! Zeker als je de kleur combineert met een tint die op meerdere plekken in je woning terugkomt. Met een accentkleur als deze houd je het geheel toch nog in balans.

De juiste gordijnen kiezen: ontdek onze tips!

Print

Wie naast de kleur nóg een stapje verder wil gaan, kan een gordijn kiezen met een print! Denk aan strepen, een kleurverloop of een botanische print. Zo springen de gordijnen er helemaal uit! Als je hier echt de nadruk op wilt leggen in je woning, zit je met deze look goed. Uitpakken maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here