DELEN

Werk je regelmatig van thuis uit? Dan is een fijn kantoor in huis erg belangrijk. In een eigen kantoor voel je je goed, ben je productiever en presteer je vaak ook beter. Echter kan het inrichten van een kantoor best nog wel een opdracht zijn, zeker als je over een kleine ruimte beschikt. Daarom delen wij hieronder enkele handige tips voor het inrichten van een klein kantoor.

1. Kies het juiste kantoormeubilair

Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoor, hoe drukker en kleiner de ruimte oogt. Kies voor een groot wit of houten bureau. Vraag je je af of het kantoor dan niet te vol staat? Het is inderdaad zo dat het bureau natuurlijk wel moet passen binnen je kantoorruimte, maar één groot object zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Dit ziet er beter uit dan vijf kleine meubels die op elkaar gepropt staan. Ook een ergonomische bureaustoel is heel belangrijk. Ga voor een bureaustoel waar je lang op kan zitten en die op de goede hoogte zit aan je bureau. Tip: Ben je nog op zoek naar leuk kantoormeubilair? Neem dan zeker eens een kijkje op www.albeka.nl!

2. Berg je kantoorspullen slim op

Bij het inrichten van een klein kantoor is het altijd wat puzzelen met opbergruimte. Want waar laat je al die mappen, pennen, nietmachines enzoverder? Je hoeft hier zeker geen creatieve puzzelaar voor te zijn, want er zijn genoeg oplossingen voor dit probleem. Kies bijvoorbeeld voor een bureau met lades, hang enkele planken aan de muur of voorzie een smalle, lange gesloten kast. Doordat een kast gesloten is, ziet het er meteen een stuk opgeruimder uit. Je kan ook spullen opbergen in gesloten opbergboxen. Je kan er veel in kwijt en het is makkelijk op te bergen, bijvoorbeeld onder je bureau of in een hoek van je kantoor.

3. Zorg voor voldoende daglicht

Plaats je bureau voor een raam als dat mogelijk is. Door natuurlijk daglicht werk je productiever en kan je je veel beter concentreren. Daarnaast lijkt het ook alsof je kantoor ineens veel groter is. Een donkere ruimte zal immers veel kleiner aanvoelen. Probeer het zeker eens bij de inrichting van jouw kantoor!

4. Goede verlichting is een must

Helaas is daglicht niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als je vaak tot in de late avonduren aan het werk bent. Goede verlichting is dus zeker een must. Kies liever niet voor een warme sfeerlamp, maar ga voor witte verlichting aan het plafond. Deze verlichting houdt je scherp tijdens het werken én het doet je kantoor groter lijken.

5. Houd de kleuren rustig

Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer en ruimte in een kamer. Wanneer je rustig en geconcentreerd wil werken, kies je best voor rustige kleuren aan de muur zoals blauw, bruin of groen. Je kan ook voor een clean wit kantoor kiezen. Hoewel wit niet de eerste kleur is die de meeste mensen zouden kiezen, kan je witte tinten prima combineren met verschillende stijlen en kleuren. Zo past die design bureaustoel of kleurrijke bureaulamp perfect in je kantoor. Er mag best wat kleur aanwezig zijn in je kantoorruimte. Zo kan je jouw kantoor een frisse touch geven met een mooie plant. Naast dat een plant je extra zuurstof geeft, komt een plant in een klein kantoor helemaal tot zijn recht!

Heb jij nog tips om een klein kantoor in te richten? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Hoe haal je het beste uit je thuiskantoor?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here