DELEN

De grootte van de badkamer: het is in veel woningen een probleem. Maar voor problemen zijn oplossingen te bedenken! Ook in een kleine badkamer heb je de mogelijkheid om alles kwijt te kunnen – zolang je maar praktisch denkt. In deze blog ontdek je al onze kleine badkamer inrichten tips!

1. Ga voor een handige indeling

Wanneer het gaat om het kleine badkamer inrichten, is het van belang om bij de basis te beginnen. Je kunt er dan ook het beste voor kiezen om de indeling van de badkamer kritisch te bekijken of zelfs opnieuw te overwegen. Dat kost misschien wat werk, maar als de badkamer op een onhandige manier is ingedeeld, zal deze verbouwing je veel plezier opleveren!

Laat bijvoorbeeld onnodige ruimtes waar je niets kwijt kunt achterwege. Zo kan de wc-pot best wat dichter op de douchecabine staan: meer dan een wc-borstel hoef je hier niet kwijt. Daarnaast kun je misschien gaan voor een bad van een wat kleiner formaat. Met dit soort trucjes win je wellicht maar een paar centimeters aan ruimte, maar dat kan zeker al een verschil opleveren! Zo kun je bijvoorbeeld een grotere kast in de badkamer plaatsen – waar je weer meer spulletjes in kwijt kunt!

Meer over verbouwen: 5x Tips om je hal op te knappen!

Kleine badkamer inrichten: begin bij de basis

2. Minimaliseren is the key

Over die spulletjes gesproken: wie een kleine badkamer heeft, zal toch moeten minimaliseren. Dit voorkomt dat het een onoverzichtelijk rommeltje wordt in de badkamer, waarin alles op elkaar gepropt wordt. En eerlijk is eerlijk: zoveel spullen heb je er eigenlijk helemaal niet nodig. Met alleen de essentials kom je er al!

Zo kun je je afvragen: heb je echt al die handdoeken nodig? Misschien kun je de helft van de stapel wegdoen of kwijt in bijvoorbeeld de kledingkast in de slaapkamer. Of wat dacht je van gastendoekjes: gebruik je deze daadwerkelijk? Zo kun je alle items in de badkamer langsgaan en de onnodige spullen voortaan weglaten.

Minimaliseren is the key bij het inrichten van een kleine badkamer

3. Werk met verschillende lades

De spulletjes die je overhoudt na het minimaliseren van de ruimte kun je het best zoveel mogelijk in kasten plaatsen – zo voorkom je dat ze gaan rondzwerven en in de weg liggen. Denk hierbij goed na over de inrichting van de lades! Zo kun je al snel meer kwijt dan je denkt.

Het is ideaal om voor net wat meer lades te gaan dan misschien gebruikelijk zou zijn. Kies dan ook voor een hoge badkamerkast. Of hang meerdere plankjes – zeg maar gerust vijf of zes stuks – onder elkaar in de douchecabine, om daar alle shampoos en zepen op kwijt te kunnen.

Werk met verschillende lades bij het kleine badkamer inrichten

4. De styling: werk met lichte kleuren

Niet alleen de meubelstukken en spulletjes in de badkamer spelen een rol bij de look: ook de kleuren doen veel voor een ruimte! En als het om het zeer kleine badkamer inrichten gaat, kun je maar beter gaan voor lichte kleuren. Denk aan wit, of eventueel lichtgrijs, zand of crème.

Tinten als deze laten de ruimte optisch groter lijken. En dat kun je natuurlijk wel gebruiken in de kleine ruimte! Hierdoor voel je je er meteen prettiger. Alle items die je in de badkamer vindt, spelen hierbij een rol. Maak dus niet alleen de muren en vloer licht, maar ook de meubels en accessoires – van badkuip tot kast, en van handdoeken tot zeeppompjes. Dit nemen je ogen allemaal mee! En het zorgt ook nog eens voor meer samenhang en overzicht in de badkamer. Ideaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here