De badkamer is vaak de kleinste ruimte van het huis. Het is dan ook belangrijk om creatief om te gaan met deze ruimte. Je wil je badkamerspullen natuurlijk graag een plekje kunnen geven zonder dat het een rommelig boeltje wordt. Met deze tips gaat het je zeker weten lukken om je kleine badkamer in te richten.
1. Lichte kleuren
Lichte, neutrale kleuren zijn ontzettend belangrijk in een kleine ruimte. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt en dat het daglicht meer gereflecteerd wordt. Met lichte kleuren bedoelen we niet alleen de kleur van de verf, maar ook de kleuren van tegels op de vloer, de tegels op de muren, het materiaal van de kasten enzoverder. Hoe meer lichte kleuren in je badkamer, hoe beter. Donkere kleuren en drukke prints kan je beter vermijden want die maken de ruimte optisch kleiner.
2. Een bad of douche
In een kleine badkamer is er meestal geen plaats voor een bad én een douche apart. Je zal dan een keuze moeten maken. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie, bijvoorbeeld een douchebad. Als je bad een glazen wand en een vastgemaakte sproeier heeft, dan kan je er ook prima in douchen. Met een doorzichtige douchewand lijkt je badkamer trouwens meteen een stuk groter omdat het meer licht doorlaat. Mooi meegenomen, toch?
3. Kies slimme opbergruimte
Een bad of douche, een wastafel, een toilet… Je kleine badkamer staat al snel helemaal vol, en een rommelige badkamer lijkt nog kleiner dan eentje die opgeruimd is. Maar waar moet je dan al je verzorgingsproducten, handdoeken en toiletgerief opbergen? Belangrijk is om slim om te springen met de opbergruimte van je badkamer. Zo zijn hoge kolomkasten of zwevende kasten erg praktisch om spullen in op te bergen. Ook een wastafel met kastruimte onder is ontzettend handig. Ben je nog op zoek naar een mooi en praktisch badkamermeubel? Dan kan je eventueel badkamermeubels kopen bij Badkamerdepot.be.
4. Grote spiegels
Spiegels zijn de beste visuele bedriegers, ideaal om hier gebruik van te maken! Plaats de spiegels op een strategische plaats zodat ze het natuurlijke daglicht zoveel mogelijk reflecteren in de ruimte. Kies voor grote spiegels zonder rand en laat ze aansluiten op de meubels of muren, bijvoorbeeld boven je wastafel of tegen het zijpaneel van je bad.
5. Verlichting
Goede verlichting is onmisbaar in de badkamer en heeft ook een invloed op de ruimtelijke ervaring. Voor de algemene verlichting aan het plafond kan je eventueel inbouwarmaturen gebruiken zodat het hoogtegevoel niet wordt gebroken. Met indirecte sfeerverlichting kan je het lengtegevoel versterken van bepaalde muren. Door led-strips onder het bad of het badkamermeubel te plaatsen maak je de ruimte luchtiger en zorg je voor meer sfeer.
6. De indeling
Tenslotte is de indeling natuurlijk ook van belang, want waar ga je alles plaatsen in je kleine badkamer? Hierbij moeten keuzes gemaakt worden. Vraag jezelf eens af: hoe vaak ga je daadwerkelijk in bad liggen? Heb je echt twee wastafels nodig? Kan de wasmachine naar een andere kamer worden verplaatst? Zou je met één toilet in huis niet genoeg hebben? Door goed na te denken over hoe je de ruimte gaat gebruiken, creëer je veel meer ruimte in je kleine badkamer.
Heb jij een kleine badkamer? Hoe heb jij deze kleine ruimte ingericht? We zijn benieuwd naar je reactie!