DELEN

Hoewel we er waarschijnlijk allemaal van dromen, beschikt niet iedereen erover: een grote keuken. Dat is iets waar we lang over kunnen blijven treuren, maar we kunnen er ook gewoon het beste van maken. Wees blij met wat je hebt! De kleine keuken inrichten: zeker met deze tips en tricks gaat dat je helemaal lukken. Lees snel verder!

Alleen de essentials

Waar je wel aan zult moeten geloven als je een kleine keuken hebt, is het wegdoen van overbodige spullen. En daarmee bedoelen we álle overbodige spullen. We snappen dat dit misschien een grote stap lijkt – je hebt al dat moois immers niet voor niks gekocht. Maar eerlijk is eerlijk: hoe vaak gebruik je nu die spatel voor dat éne ingrediënt, of die pan voor dat éne gerecht? Grote kans dat er items in je keuken te vinden zijn die er maar wat staan te wachten tot ze ooit worden gebruikt.

Minimaliseren is dus heel belangrijk! Trek hier gerust een dagdeel voor uit, haal alles uit de kasten en ga overal goed doorheen. Veel spullen in de keuken zijn multifunctioneel, waardoor het niet nodig is om van alles vrijwel gelijke items te hebben. En als dat opruimen eenmaal achter de rug is, levert het zoveel nieuwe ruimte op! Dat merk je meteen.

De kleine keuken inrichten: ontdek onze ultieme tips!

Let op het kleurgebruik

Hoewel we soms behoorlijk blij worden van een bonte keuken die bestaat uit verschillende kleuren, gaat dit voor het kleine keuken inrichten niet op. De reden? Deze drukte maakt dat de ruimte optisch kleiner lijkt – wat je natuurlijk juist te allen tijde wilt voorkomen.

Je kunt het daarom maar beter minimalistisch houden wat betreft het kleurgebruik. En ook dat kan juist beeldschoon zijn in de keuken! Kies hierbij één of twee tinten uit die centraal staan. Dit hoeft niet per se wit te zijn, waar je misschien gelijk aan denkt. Eén kleur kan juist ook; als alles maar in een lijn blijft. Kies dus je favoriet, en aanpassen maar!

Meer lezen: 7 prachtige eetkamerstoelen!

Gebruik de muur

De ruimte die vaak maar wat leeg blijft in de keuken? Dat is de muur! En dat is natuurlijk maar wat zonde – in de kleine keuken kun je immers alle ruimte gebruiken. Hoewel je misschien automatisch de neiging hebt om alle spullen in je keuken in de kastjes te proppen, kun je dus extra kastruimte of ophangruimte creëren aan de wand. Score!

Hang bijvoorbeeld de messen en opscheplepels op aan de muur – dat scheelt weer een groot messenblok op tafel. Of hang een deel van de pannen op aan haken aan de wand: zo heb je gelijk meer ruimte in de keukenkastjes. Zelfs de borden kun je kwijt aan de muur, als je er kleine kasten of planken aan ophangt.

Tips voor het inrichten van een kleine keuken: gebruik alle ruimte en doe aan verticaal opbergen

Verticaal opbergen

Kasten zijn vaak aan de brede kant: het idee is immers dat ze de functie van horizontaal opbergen vervullen. Maar heb je er ooit over nagedacht dat dit niet de enige manier is? Ook verticaal opbergen is namelijk een optie – en geloof ons maar, het is er eentje die meer dan goed uitkomt in de kleine keuken.

Verticale kasten zijn plat van aard, wat maakt dat je ze veel sneller kwijt kunt in een keuken. Nog een stukje ruimte over tussen die kasten aan de muur? Zet er een verticale variant tussen, waar je de platte spullen in kunt opstapelen! Ook ín je bestaande kasten kun je verticale opbergers plaatsen. Aan de binnenkant van de kastdeuren! Een ideale plek om spullen als dweiltjes of vuilniszakken aan kwijt te kunnen. Zo zie je maar: wie creatief denkt, komt nog heel ver met het kleine keuken inrichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here