DELEN

Zin om de zithoek in je woonkamer weer eens een make-over te geven, maar geen behoefte om er veel tijd of geld in te stoppen? Daar weten wij wel een oplossing voor: ga aan de slag met kussens op de bank! Liefst zoveel mogelijk, voor een extra gezellige look. Er zijn een heleboel mooie kussen combi’s te bedenken – en die ontdek je hier.

1. Print op print

Eén van onze favorieten is de print op print look. Het mag namelijk best wel een beetje bont zijn! En de variaties die je hierbij kunt maken, zijn eindeloos. Ga er bijvoorbeeld voor om grafische prints te combineren: kies voor een kussen met strepen, een kussen met stippen én een kussen met driehoeken. Dit geeft een enorm speels effect!

Ook prachtig: kussens met een botanische print. Dit past ook nog eens helemaal bij de planten trend die we momenteel zien! Ga bijvoorbeeld voor een kussen met daarop afgebeelde palmbladeren, en eentje met een cactus print. Om ook nog voor wat rust te zorgen, kun je hierbij een kussen met een effen groenen kleur combineren. En daar is die nieuwe look op de bank!

Kussens op de bank: verschillende prints

2. Dezelfde kleurtinten

Wanneer het gaat om kleuren kun je het best gaan voor variaties van kussens waarin dezelfde kleurtinten terugkomen. Houd de look bijvoorbeeld groen, zoals bij de botanische trend. Maar ook pasteltinten doen het goed, waarbij je kussens allemaal een zachte kleur hebben.

Wat ook werkt met kleurtinten zijn contrasterende kleuren. Ga bijvoorbeeld voor gele en blauwe kussens op de bank. Of combineer groene kussens met rode varianten. Dit maakt dat de kussens helemaal van de bank af springen! Een opvallend effect dus, die contrasterende tinten.

Kussens op de bank in verschillende kleuren

3. Verschillende groottes

Naast het afwisselen in prints en kleuren, kun je ook gaan voor verschillende groottes van de kussens. Sierkussens op de bank in meerdere maten zorgen voor een verrassende uitstraling. Zet hierbij de grote kussens achteraan en de kleine vooraan, zodat ze allemaal worden gezien.

Ook kun je nog wat afwisselen met de vorm van de kussens. Ga bijvoorbeeld niet alleen voor vierkante varianten, maar haal ook ronde kussens in huis. Of wissel de boel af met rechthoekige modellen. Het is er allemaal te vinden!

Wissel de groottes van de kussens op de bank af

Pak uit met kussens op de bank

Door uit te pakken met kussens op de bank maak je er een feestje van in je woonkamer! En de mogelijkheden zijn eindeloos – wat betekent dat je de zithoek helemaal kunt stylen naar jouw wensen. En ben je de look na verloop van tijd weer zat? Dan kies je met gemak voor iets nieuws. Afwisseling is the key!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here