DELEN

De maatregelen rond het coronavirus zijn duidelijk: blijf zoveel mogelijk binnen en verplaats je enkel als het écht nodig is. Bij veel Belgen zorgen deze maatregelen voor verveling, want wat kan je nu iedere dag tussen vier muren doen? In dit artikel vind je 10 leuke dingen om thuis te doen!

leuke dingen thuis doen

1. Leuke dingen thuis doen: een boek lezen

Leuke dingen thuis doen? Een boek lezen is iets waar je wellicht niet aan toekomt in je drukke leven. Misschien ligt er al weken of zelfs maanden een goed boek stof te vangen op de kast. Aangezien je nu tijd genoeg hebt, kan je eindelijk in de zetel kruipen met een lekkere tas koffie of thee. Niets is heerlijker dan je helemaal te laten meeslepen in het verhaal!

2. Dingen om thuis te doen: spelletjes spelen

Niets is leuker dan een spelletje Monopoly of Ganzenbord, pure nostalgie! Ook een potje kaarten of kwartet is erg leuk. Natuurlijk heb je hier wel medespelers voor nodig. Woon je alleen en wil je graag contact maken met vrienden? Dan is de app Houseparty wellicht iets voor jou. Hiermee kan je facetimen en spelletjes spelen tegelijkertijd. Deze app is ook ideaal voor als je zelf niet veel spelletjes in huis hebt. Voorzie gerust wat lekkere drankjes en hapjes, zo lijkt het alsof jullie écht samen zijn. Plezier gegarandeerd!

3. Een dagje me time

Nog meer leuke dingen om te doen thuis alleen? Een dagje me time mag zeker niet ontbreken. Het mogen natuurlijk ook meerdere dagen zijn. Geniet van een lekker ruikend bad, breng een hydraterend gezichtsmaskertje aan, smeer je lichaam rijkelijk in met een body lotion en lak je nagels. En nu je toch tijd genoeg hebt, kan je meteen ook de minder leuke beauty klusjes doen zoals zelf eelt verwijderen.

4. Een grote schoonmaak houden

Bij leuke dingen om alleen te doen thuis, denken wij ook aan een grote schoonmaak. De lente is immers begonnen dus dat is het ideale moment om je huis onder handen te pakken. Bovendien heb je er nu toch tijd genoeg voor! Keukenkasten uitmesten, de zolder opruimen, de gordijnen wassen… Kortom: alle klussen waar je in het dagelijkse leven niet aan toekomt. In dit artikel vind je 4 x essentiële tips voor de grote schoonmaak!

5. Kledingkast opruimen

En hé, nu je toch met de grote schoonmaak bezig bent… Misschien vind je het wel leuk om je kledingkast op te ruimen. Ook dit zijn leuke dingen om te doen als je alleen thuis bent. Berg je wintergarderobe op en ruil deze in voor lente- en zomerkleding. Tijdens het opruimen kom je wellicht kleding tegen die je niet meer draagt. Vraag aan je vriendinnen of zij interesse hebben of verkoop de kleren tweedehands. Zo maak je er toch nog iemand blij mee! Let wel op dat je niet te veel kleding weg doet. Er zijn namelijk 9 basics die elke vrouw in haar kledingkast moet hebben.

kledingkast opruimen

6. Een online cursus volgen

Leuke dingen thuis doen? Een cursus buitenshuis volgen is momenteel niet mogelijk. Gelukkig kan je tegenwoordig makkelijk een online cursus volgen. Of je nu een cursus online marketing, bloemschikken of Spaans wilt volgen; vrijwel alles is mogelijk. Misschien is het volgen van een cursus iets wat al langer op je verlanglijstje staat, maar waar je door de drukte niet aan toekomt. Dit is het ideale moment om bij te leren!

7. Verander je interieur

Als je op zoek bent naar dingen om thuis te doen, dan hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan je neus lang is. Wat dacht je ervan om je interieur te veranderen? Je hoeft heus niet meteen alles af te breken en te schilderen, kleine dingen veranderen is ook prima. Verplaats eens een paar meubelen, haal iets weg en voeg een nieuw stuk toe. Leef je lekker uit! Is de nieuwe indeling toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Dan zet je alles weer makkelijk en snel terug. Hier vind je genoeg interieur inspiratie!

8. Uitgebreid koken

Nog meer dingen om thuis te doen? Nu je veel tijd vrij hebt, vind je het misschien leuk om uitgebreid te koken. Denk aan gezonde banaanpannenkoeken, een ovenschotel of een taart. Dit zijn bijvoorbeeld ook leuke dingen om te doen met je moeder thuis waarbij ieder zijn eigen taak heeft. Wat ook leuk is: meal preppen! Meal preppen wil zeggen dat je maaltijden voorbereid voor meerdere dagen. Je kookt dan bijvoorbeeld op zondag voor de hele week. Meal preppen is ook ideaal om minder voedsel te verspillen.

9. Thuis sporten

Bewegen in je dagelijkse leven is belangrijk, maar dat valt nu grotendeels weg. Gelukkig kan je ook thuis fit worden. Schaf een hometrainer, crosstrainer of loopband aan om je conditie te onderhouden. Je kunt ook online yoga oefeningen doen of online zumba workouts volgen. Thuis sporten is één van de leuke dingen om te doen thuis alleen. Vergeet niet: wellicht beweeg je meer dan je beseft, want ook actief spelen met de kinderen en het huishouden (stofzuigen, dweilen, strijken…) zijn een vorm van beweging.

10. Je favoriete serie bingewatchen

Leuke dingen om thuis te doen met je vriend? Eén van de leuke activiteiten voor koppels thuis is series bingewatchen. Tegenwoordig vindt je tal van leuke series en films, alleen ontbreekt het je soms aan tijd om ze allemaal te kijken. Leg je dus languit in de zetel met een lekker drankje en snacks, en geniet!

leuke activiteiten voor koppels thuis

Zo, dit zijn 10 dingen om thuis te doen. Heb jij nog tips voor leuke dingen om te doen thuis alleen? Of leuke dingen om te doen met je vriend thuis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here