DELEN

De lente komt in zicht, het weer begint te veranderen en de vorst is uit de grond. Dat betekent dat het tijd is om je tuin een make-over te geven. Maar waar moet je nou op letten als je je tuin een lente make-over wilt geven? Wij hebben een aantal tips voor je!

Tip 1: Zorg voor een opgeruimde en schone tuin

Om te beginnen moet je zorgen voor een opgeruimde en schone tuin. Na de winter ligt je tuin vaak vol met takken of blaadjes. Dat wil je later natuurlijk niet allemaal terug vinden, als je lekker aan het ontspannen bent in één van je tuinstoelen. Ook de groene aanslag op de tegels wil je graag laten verdwijnen. Je kan de tegels schoon maken met een mengsel van schoonmaakazijn en water. Meng een liter schoonmaakazijn met een liter water en schrob hiermee de tegels. Is het na één keer nog steeds niet helemaal schoon? Herhaal deze stap dan nog een keer.

Tip 2: Zorg voor meer kleur in je tuin

Na de winter ziet je tuin er vaak wat somber uit. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk veranderen. Zorg voor nieuwe bloemen en planten die je tuin wat meer kunnen opfleuren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en gebruik vooral je eigen creativiteit! Houd je van veel verschillende kleuren? Of wil je het juist wat rustiger houden. Het is leuk om te variëren met verschillende potten. Gekleurde potten, potten met een motief of juist wat rustigere potten. Waar ga jij voor? Let hierbij wel op de kleuren van de bloemen. Het moet uiteindelijk wel een mooi geheel worden. Bezoek websites als Pinterest om inspiratie op te doen.

Tip 3: Maak je tuin compleet met nieuwe accessoires

Wil je je tuin helemaal af maken? Voeg dan accessoires toe. Een fontein, mooie kandelaars, kaarsen of een beeldje. Gebruik ook hier je eigen creativiteit. Ga langs bij verschillende winkels om inspiratie op te doen. Kijk vooral naar wat jij mooi vindt en wat goed bij je tuin past. Ook de tuinmeubelen kunnen na de winter een make-over gebruiken. Maak ze schoon en decoreer ze met een aantal leuke nieuwe kussens.

Heb je deze tips uitgevoerd? Dan is je tuin nu zo goed als lenteproof en kan je gaan genieten van je tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here