DELEN

Meer licht in huis, meer beter! Het zou zomaar een van onze favoriete uitspraken kunnen zijn. Niet gek natuurlijk: het is nu eenmaal zo’n belangrijke toevoeging aan je interieur, zoveel mogelijk lichtinval! Soms lijkt het helaas maar moeilijk te verwezenlijken. Gelukkig zijn daar oplossingen voor te bedenken: lees snel verder in onze blog!

Plaats meer ramen

We beginnen de blog met toch wel de ultieme manier om meer licht in huis te krijgen: plaats meer ramen! Je hebt gelijk: dit vergt al snel een behoorlijk grote verbouwing. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Met meer glas in huis gaat je interieur namelijk nog meer stralen!

Er zijn in huis al snel bepaalde ruimtes waar soms maar weinig licht te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan de kamer op zolder: soms is er niet eens een dakraam te bekennen. En dat geeft de plek een enorm donker uiterlijk. Niet iets om vrolijk van te worden – wat betekent dat het tijd is om de boel aan te pakken. Maar ook in de woonkamer of de slaapkamer kun je natuurlijk extra ramen plaatsen. Het is maar net waar het naar jouw idee nodig is!

Hoe je zorgt voor meer lichtinval? Met meer glas in huis!

Afwerkingen van glas

Net als de deuren in je woning zijn er meer van dit soort items in huis te vinden die lang niet altijd van glas gemaakt zijn, maar dit wel zouden kunnen zijn. En voor het idee van meer licht in huis doe je er dus goed aan om hier dan ook voor de kiezen! Waar we het over hebben? Denk aan items als de trapleuning, traptreden of kastdeuren – om maar een paar voorbeelden te noemen.

Door ook juist dit soort afwerkingen in huis te veranderen, behaal je de gewenste look van meer glas in huis. Ze brengen namelijk sterk het idee met zich mee dat je woning een open en licht uiterlijk heeft. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Meer lezen over wonen? Zelf je meubels maken: 5 tips!

Vervang deuren door glas

In ieder huis zijn er verschillende deuren te vinden. Zowel deuren die je de weg naar buiten leiden als deuren die binnenshuis geplaatst zijn. En waar die deuren van gemaakt zijn? In de meeste huizen van materialen als hout of staal – waar geen licht doorheen komt. Ga maar eens na in je eigen woning! Je raadt het al: dat kan natuurlijk anders.

Wie deze deuren in huis vervangt door varianten van glas, zorgt meteen voor een heel ander effect in de woning. Meer doorkijk en licht! Zelfs binnenshuis breng je dit effect teweeg: als je gaat voor glas tussen de kamers, wordt het licht uit de ene kamer overgebracht naar de andere kamer. Alleen maar winnen, dus!

Glazen deuren in huis: een wonderschone toevoeging

Glazen meubelstukken in huis

Ten slotte kun je ook meer glas in huis halen door de meubelstukken te vervangen met dit materiaal. Van stoelen tot tafels, van bedden tot bureaus: ze zijn er allemaal in glazen varianten te vinden. Hartstikke stijlvol!

Ook deze verschillende meubelstukken geven je woning weer een toegankelijkere look – zeker als je deze items eerst in donkerkleurig hout of andere zware materialen in huis had staan. Een ware metamorfose, met dank aan meer glas in huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here