DELEN

Het is tof om in je woning karakter te laten zien! Zo richt je een levendig en uniek interieur in, waar je elke dag weer van kunt genieten. Vind je het lastig om voor persoonlijkheid in huis te zorgen en kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder!

Karakteristieke meubels

Meubels zijn toch wel dé eyecatchers in het interieur. Althans, als je bijzondere meubels in huis haalt! Karakteristieke meubels springen immers veel sneller in het oog dan eenvoudige meubels. Zo passen vintage meubels goed in het plaatje, dankzij het doorleefde karakter. Durf daarvoor te gaan! Een kloostertafel is een prachtig voorbeeld van een meubelstuk dat uitblinkt in huis. Hiermee voeg je namelijk echt een stukje historie toe aan je woning. Dat valt absoluut op.

Wijk af van het perfecte plaatje

In woontijdschriften of online zien we perfecte interieurplaatjes voorbijkomen. Hoewel dat er natuurlijk beeldschoon uitziet, is het toch slim om deze perfecte plaatjes in je hoofd los te laten. Je kunt er inspiratie uit halen, maar verder is het de kunst om je interieurinrichting van jóú te maken. Maak dus niet precies iets na, maar geef er je eigen draai aan. Vind je bijvoorbeeld meubels uit verschillende woonstijlen leuk bij elkaar staan? Gewoon doen. Wil je twee drukke kleuren met elkaar combineren? Probeer het uit!

Unieke kleurencombinaties

Over het combineren van kleuren gesproken: hiermee zorg je ook absoluut voor karakter in huis. Hoewel je de basis kunt leggen met neutrale kleuren, pak je verder pas écht uit bij de inrichting met opvallende kleuren. Laat je lievelingskleur terugkomen in je huis. Of combineer meerdere kleuren die jij mooi vindt. Blauw en geel bijvoorbeeld, of juist groen en bruin. Alles kan en mag tegenwoordig – dat maakt juist dat je je huis op unieke wijze kunt stylen.

Spullen met karakter en een verhaal

Spullen met karakter en een verhaal

Heb je de kans om een bijzonder meubelstuk of een ander item in huis te kunnen nemen? Dat moet je doen! Misschien kun je bijvoorbeeld een uniek familiestuk overnemen. Denk aan een kast of een wiegje. Of wellicht komt je buurvrouw op de proppen met een item waar een speciaal verhaal aan hangt. Dit zorgt voor meer karakter in huis dan wanneer je alles nieuw shopt!

Woonaccessoires zijn onmisbaar

Waar veel items in je woning een praktische functie kennen, zijn tot slot ook woonaccessoires onmisbaar. Ze maken de styling compleet! Je kunt dan ook flink uitpakken met accessoires die jij mooi vindt staan. Zet bijvoorbeeld veel planten neer. Ook beelden en figuren doen het goed. En denk aan wanddecoratie: hang een klok op, evenals posters of foto’s in fraaie lijsten. Op die manier is er altijd iets leuks om tegenaan te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here