DELEN

We lijken er soms massaal voor te gaan: de basic look in huis. Daar is uiteraard niets mis mee – het moet allemaal niet te bont worden in je woning. Maar wat ons betreft mag er soms toch echt wel wat meer worden uitgepakt. Dat maakt het immers een stuk gezelliger! Meer kleur in huis: zo doe je dat – in deze blog helpen we je een handje op weg.

Groot oppervlak in kleur

Wie het goed wil aanpakken, kan maar beter groots beginnen: leg de basis in je interieur met kleur. Hoe dat in z’n werk gaat? Door een groot oppervlak in je woning een kleur te geven. Wij denken daarbij meteen aan de muur: prachtig in een kleur als groen, blauw of rood. Maar ook de vloer leent zich hier goed voor. Voor de echte waaghalzen!

Klinkt spannend, nietwaar? Het gaat dan ook wel meteen om een grootse make-over van je woning. Geloof ons maar: je herkent je woning echt niet meer terug. Een kleur op de muur of vloer maakt de boel zoveel levendiger en unieker. Uitpakken maar, dus!

Meer kleur in huis: geef de muur een lik verf

Mix and match

We kiezen er al snel voor om een of twee kleurtinten in huis te halen – en dan vinden we het meestal wel weer genoeg. Maar wil je echt voor een kleurrijk interieur gaan? Dan is het toch belangrijker om te gaan voor een mix aan kleuren.

Mix and match, dus! Hoewel je heus niet meteen alle kleuren van de regenboog in huis hoeft te halen, kan je het best wat ruimer aanpakken. Ga bijvoorbeeld voor kussens op de bank in ieder een eigen tint. Of wat dacht je van de prints aan de muur, of de potten voor je planten? Allemaal items waarbij je kunt spelen met kleuren.

Meer over kleur! Blauw in het interieur: tips en ideeën.

Contrasterende kleuren in huis

Wie het toch wat te ver vindt gaan om allerlei kleuren in huis te halen, doet er in ieder geval goed aan om te kiezen voor contrasterende kleuren. Dit brengt namelijk meteen een spetterend gevoel met zich mee – het is echt iets dat in het oog springt. Een stuk meer dan kleuren die dicht bij elkaar liggen qua looks!

Zo doen rood en groen het goed in één ruimte, net als blauw en oranje, of geel en paars. Je kunt er daarbij voor kiezen om een van de twee tinten vaker terug te laten komen dan de ander – om het allemaal wat in evenwicht te houden. Denk aan een gele bank in de woonkamer, met daarbij paarskleurige accessoires. Een prachtig resultaat!

Pak uit in het interieur met contrasterende kleuren!

Durf uit te pakken met meer kleur in huis

Het lijkt iets te zijn waar we maar wat bang voor zijn: meer kleur in huis. De hoogste tijd om dat achterwege te laten: durf ervoor te gaan! Zie jij ook al helemaal voor je hoe vrolijk en levendig je woning eruit komt te zien door het toepassen van de tricks uit deze blog? Dát voelt pas als thuis komen in je woning!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here