DELEN

Underdog Ajax moeten we in dit sprookje misschien wel missen, maar met Tottenham Hotspur – Liverpool F.C. krijgen we een verrassende Champions League-finale voorgeschoteld. Worden het Simon Mignolet en Divock Origi (Liverpool F.C.) of toch eerder Jan Vertonghen en Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur)? Dat is nog even afwachten geblazen. Maar dat deze finale het lijstje met Belgische winnaars (Thomas Vermaelen in 2015 met FC Barcelona, Daniel van Buyten in 2013 met FC Bayern München en Eric Gerets in 1988 met PSV) fors zal aandikken, is nu al duidelijk. En dus is de tijd om jouw zolder op te vrolijken eindelijk aangebroken. Waarna je meteen de finale van de Champions League in huis mag halen. Welk televisietoestel je daarvoor moet hebben, waar je de finale kan bekijken en op welke internetsnelheid je moet rekenen? Dat lees je hier.

Het best geschikte televisietoestel

Een goede voetbaltelevisie moet zich voornamelijk door een behoorlijke beeldhelderheid laten kenmerken. Een OLED-tv is met andere woorden altijd een goede keuze. Maar bovendien moet het televisietoestel ook een goede beeldverversingssnelheid aankunnen, want zo’n voetbalwedstrijd kan soms snel gaan. Zeker indien Toby Alderweireld met een enkele lange bal de counter in gang trapt. Kies daarom voor een tv met een beeldverversingssnelheid van meer dan 100 Hertz. Dat is echt wel het minimum. Komen ook jouw vrienden langs om samen met een pint voor de buis te hangen? Opteer dan voor een tv met een brede kijkhoek. Zo kan iedereen optimaal genieten van het moment waarop de net voordien ingevallen Mignolet de beslissende penalty pakt. De ervaring leert dat wie een goede voetbaltelevisie wilt, al snel ten noorden van de 1.000 euro moet kijken. Maar dan krijg je er natuurlijk ook heel wat voor in ruil. Echt waar.

De benodigde internetsnelheid

Mogelijks zal je de match streamen en dan is een goede internetnetsnelheid cruciaal. Je wilt de finale immers in alle snelheid en scherpte kunnen beleven. Stel je maar even voor dat je stream blokkeert en je de wereldgoal van ene Divock Origi hoeft te missen! Daarom is een downloadsnelheid van minimaal 10 Mbps een must. Anders neemt de kwaliteit al snel af. Toch is dit echt wel het absolute minimum, want 25 Mbps blijkt in de praktijk toch beter geschikt te zijn. Dat is al helemaal het geval indien je streamt via AppleTv of Google Chromecast. Je kan via de website van Test Aankoop eenvoudig jouw internetsnelheid controleren en de vervolgstappen bepalen.

Waar kan je de Champions League-finale bekijken?

De Champions League-finale zal op 1 juni in het Estadio Wanda Metropolitano plaatsvinden. In Nederland wordt de match live uitgezonden op Veronica tv. Eventueel kan je ook opteren voor de abonneezender Ziggo Sport Voetbal.

In België mag je je eveneens gelukkig prijzen. In tegenstelling tot wat ze in pakweg Spanje of Engeland gewoon zijn, moet de Champions League-finale hier immers op een open net-zender worden uitgezonden. Hierdoor zal je de finale via de kabel (of via digitale televisie) bij Q2 kunnen bekijken. Indien je niet over een aansluiting beschikt kan je ook de Q-app gebruiken om de wedstrijd gratis te streamen naar jouw televisietoestel. Eventueel zal je dan wel nog even AppleTv (iPhone of MacBook) of Google Chromecast in huis moeten halen. Zo’n bakjes verbinden jouw streamingtoestel dan met tv en internet. Ze werken zowel met tablets en smartphones als met laptops en desktops. Ook zonder kabelaansluiting of betaal-tv hoef je de Champions League-finale dus niet te missen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here