DELEN

Bij draadloos internet zijn problemen soms onvermijdelijk. Valt het weg dan kan je niet meer werken, televisiekijken en zelfs niet meer met je beveiligingscamera connecteren. Het toont nog maar eens aan hoe internetafhankelijk we zijn geworden. Verlies vooral het geduld niet, want goddank is het probleem vaak vrij onschuldig. Er zijn talloze oorzaken voor draadloos internet dat ineens, om een of andere duistere reden, niet langer functioneert. Gelukkig zijn er ook oplossingen.

Gewoon even heropstarten kan volstaan

Controleer in de eerste plaats altijd even of alles nog werkt. Doet de elektriciteit het nog en zitten alle kabels in je modem of router nog steeds helemaal goed? Als dat het geval is, begin je altijd met het uitschakelen van alle onderdelen van het draadloos netwerk. Vervolgens schakel je de modem of router opnieuw in. Wacht altijd even tot hij volledig opnieuw is opgestart en start de computer opnieuw op.

Problemen met het wifi-signaal

Als het nadien niet lukt, kunnen er verschillende oorzaken zijn. Meestal gaat het om een signaalprobleem. De router zendt wel een signaal uit, maar dit signaal wordt niet goed ontvangen. Dat kan veel redenen hebben, zoals een nieuwe microgolfoven die het signaal verstoort. Als de ontvangst voorheen al niet al te best was, is dat een belangrijke indicatie.

Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van een powerline adapter. Bij een powerline adapter maak je via het elektriciteitsnet verbinding tussen de modem en het toestel. Met de beste powerline adapter kan je zelfs draadloze snelheden tot 1.000 Mbps bereiken. Bovendien zijn er ook oplossingen met een geïntegreerd stopcontact zodat je geen stekkerruimte verliest.

Een iets goedkopere oplossing is dan weer een wifi-versterker. De snelheden hiervan liggen vaak wat lager en ze zijn iets minder stabiel, maar dat hoeft niet altijd een ramp te zijn. Om gewoon te surfen kan je perfect voor de beste wifi versterker kiezen, maar als je online gaat gamen of HD wilt streamen, is een powerline adapter wel een betere keuze.

Mijn draadloos netwerk werkt niet meer

Op een ander kanaal uitzenden

Soms ligt het probleem helemaal niet bij jezelf. Misschien heeft je buurman beslist om wifi te gebruiken en is hij nu een stoorzender geworden voor jouw netwerk. Gelukkig valt er in dat geval wel het een en ander te doen. Ga nog niet meteen geen keet schoppen of de boel platbranden, die arme buur heeft natuurlijk geen idee van het leed dat hij jou aandoet, maar sleutel wel even aan de instellingen van je modem. Dergelijke problemen doen zich enkel voor wanneer jij en je buurman alle twee op hetzelfde kanaal uitzenden. Via de modeminstellingen kan je eenvoudig even het kanaal aanpassen en dan zou het probleem verholpen moeten zijn.

Internetprovider contacteren

Ten slotte zijn er natuurlijk nog heel wat andere problemen mogelijk. Misschien heeft je router de geest gegeven of ligt het probleem aan je pc. Heb je al even geprobeerd om met een ander toestel in de ruimte verbinding te maken? Als de problemen blijven aanhouden, raden we aan om even te bellen met je internetprovider. Zij kunnen een aantal dingen controleren en helpen je verder. Eventueel sturen ze iemand langs om het een en ander na te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here