DELEN

Een goed bed, een kledingkast en een bureautje: het is natuurlijk geen verrassing dat je deze items nodig hebt in de kinderkamer. Het zijn de ware essentials! Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat ook de rest van de kinderkamer er stralend uitziet? Accessoires zijn daarbij je redder in nood! Met de juiste accessoires voor de kinderkamer maak je de ruimte helemaal af. Onze favorieten? Die ontdek je in deze blog!

Het speelgoed in de kamer

Het speelgoed in de kamer als accessoires? Ja, het lijkt misschien een wat vreemd idee – maar dit is toch echt de manier waarop we dit zien. Vandaag de dag is er namelijk zoveel mooi speelgoed te vinden. Geloof ons maar: je kunt de kinderkamer werkelijk waar stijlvol maken met speelgoed. Mits je een beetje goede keuzes maakt!

Zeker als je kinderen nog jong zijn, ben jij degene die het meeste speelgoed voor ze uitkiest. Probeer hierbij dan ook stijlvolle keuzes te maken – dat geeft de kinderkamer echt een andere look. Knuffels in trendy kleuren, auto’s of blokken van mooi hout, gezellige tipitenten en schommels met prachtig touwwerk – om maar wat voorbeelden te noemen. Het is misschien even wat zoekwerk, maar het is het resultaat meer dan waard.

Het speelgoed mag niet ontbreken in de kinderkamer

Opbergen in stijl

Ben je het toch niet met ons eens dat speelgoed stijlvol kan zijn? Of heb je enkele items in huis die je niet steeds in het zicht wilt hebben? Daar is uiteraard een oplossing voor te bedenken! Zorg voor mooie opbergers in de kinderkamer. Dit hoeven heus geen saaie dozen te zijn die maar weinig uitstralen. Opbergboxen zijn er juist in allerlei soorten en maten te vinden tegenwoordig!

Zo kun je spelen met de vorm. Uitgekeken op vierkante opbergers? Ga dan eens voor een ronde variant! Ook hoeft een opbergbak echt niet altijd van plastic gemaakt te zijn. Bamboe, riet of hout zijn ook prachtige materialen waar opbergers in te vinden zijn. Om het nog niet eens te hebben over prints op opbergers. Stippen, strepen, vrolijke kleuren: het is er allemaal. Zo vormen deze accessoires voor de kinderkamer echt een waardevolle toevoeging aan de ruimte!

Meer lezen? Essentials voor de kinderkamer!

Een vloerkleed mag niet ontbreken

Ben je net als wij dol op het warme en gezellige gevoel dat een vloerkleed uitstraalt? Haal er een naar de kinderkamer! Ook hier geldt weer: speel met de verschillende vormen en prints die er te vinden zijn. Een opvallende print mag namelijk best! Dat maakt de look alleen maar persoonlijker en meer eigen in de kinderkamer.

Naast het mooie effect, heeft het vloerkleed nog een ander positief gevolg: het is heerlijk zacht en warm voor de kinderen! Zo worden de knietjes toch wat beter beschermd tijdens alle uren dat er op de grond wordt gespeeld. Zeker een ideale oplossing als je een houten vloer of tegels hebt liggen in de kinderkamer.

Accessoires in de kinderkamer: het vloerkleed

Speel met de verlichting

Verlichting in de kinderkamer: het is natuurlijk iets dat niet mag ontbreken. Zodat je ’s nachts alles goed kunt zien als je zoontje of dochtertje wakker is geworden. En zodat je kids natuurlijk in slaap kunnen vallen met een gezellig lampje aan. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat je ook van deze essential een van de mooiste accessoires in de kinderkamer kunt maken?

Net als bij het speelgoed het geval is, roepen we het hier ook weer: verlichting voor de kinderkamer is er in een heleboel stijlvolle vormen te vinden. Ga bijvoorbeeld voor schattig met een lamp in de vorm van een maan, dier of cactus. Ook stoerdere varianten zijn er genoeg te vinden: van auto’s tot geometrische vormen. Zeker met materialen als neon volg je hierbij de laatste trends wat betreft die accessoires in de kinderkamer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here