DELEN

Is je woning toe aan nieuwe ramen? Dan zullen de diverse offertes je snel duidelijk maken dat je daarvoor diep in je buidel moet tasten. Of toch niet? Met deze tips en tricks kan jij geld besparen bij het kopen van ramen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Hou promoties in de gaten

Nieuwe ramen heb je niet van de ene dag op de andere nodig. Ramen kopen hoef je dus ook niet halsoverkop te doen. Vaak is het een project dat je van tevoren plant. Hol dus niet meteen naar de winkel om nieuwe ramen te bestellen maar wacht het juiste moment af. Fabrikanten en verdelers van ramen bieden vaak aanbiedingen en seizoensgebonden deals aan. Ook op events en beurzen als Batibouw kan je vaak kortingen scoren. Bereid je goed voor en vraag verschillende offertes op. Neem je tijd alvorens te beslissen.

Pas deze onderhandelingstechnieken toe

Van zodra je offertes hebt, kan je beginnen te onderhandelen over de prijs. Onderhandelen is een vak, maar eentje dat je gelukkig kan leren. Herinner je verdeler aan zijn concurrenten en staaf eventueel met hun offertes. Of probeer een band te smeden door iets te vinden waarover jullie het beiden eens zijn. Zeg ook niet meteen dat je het bedrag veel te hoog vindt, maar stel dat het voor jou niet zal lukken, omdat je budget het niet toelaat. Verder kan je ook gewoon zeggen waar het op staat en vragen wat je wil. Jouw verdeler kan je gedachten niet lezen dus wat jij niet vraagt, kan hij ook niet geven.

Vraag premies aan

De verschillende overheden in België bieden premies aan voor de categorie ramen en deuren. In Vlaanderen kan je je beroepen op de Mijn VerbouwPremie, in Wallonië op de premie Habitation en in Brussel op de RENOLUTION-premies. Ga na aan welke voorwaarden je moet voldoen om aanspraak te kunnen maken op de premie.

Plaats je ramen zelf

Plaats je ramen zelf

We moeten er niet flauw over doen: de prijzen van ramen swingen de pan uit. Maar weet dat een aanzienlijk deel van de kostprijs betrekking heeft op de plaatsing van de ramen. Steek dus je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag. Ook al neemt het misschien wat meer tijd in beslag en zal je er de nodige research voor moeten doen, toch loont het de moeite om deze klus zelf te klaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here