DELEN

De slaapkamer moet een knus en warm plekje zijn waar je zacht kan indommelen. Het is een rustig plekje waar je maar al te graag onder het zeil gaat. Over de inrichting van de slaapkamer denk je dan ook goed na. Deze vier slaapkamertrends kunnen daarbij alvast een handje helpen.

Gouden accenten

De gouden accenten in de slaapkamer zijn terug van weggeweest. Denk bijvoorbeeld aan een mooi nachtkastje met gouden handvaten of zelfs aan een gouden bijzettafeltje. Ook lampen met gouden details doen het bovendien erg goed. Het moet daarbij wel gaan om accenten. Ga dus zeker niet overdrijven, want anders wordt het al snel te klassiek of te industrieel.

Herintroductie van fluweel

Fluweel laat zich kenmerken door zijn zacht en fijn karakter, terwijl het een mooie glanzende indruk achterlaat. Fluweel past dan ook perfect bij de zachte eigenschappen die we van een slaapkamer verwachten. Vooral fluwelen gestoffeerde bedden zijn aan een duidelijke opmars bezig. Zij zijn verkrijgbaar in uiteenlopende zachte kleuren, maar ook opvallende kleuren zijn zeker welkom in de slaapkamer.

Zorg er in dat laatste geval wel voor dat het bed de echte eyecatcher is door het centraal in de slaapkamer te plaatsen en voor de verdere inrichting zachtere kleuren te kiezen. Dan krijg je niet alleen een luxueus gevoel maar lijkt het bed ook de nodige aantrekkingskracht uit te oefenen. Let wel op, want in een kleine slaapkamer staat een opvallend fluwelen bed iets minder goed.

Vloerkleed in de slaapkamer

De voorbije jaren leek het vloerkleed steeds vaker naar de achtergrond te worden verdrongen. Het moest plaatsmaken voor strakke lijnen en moderne invullingen. Toch lijken veel mensen het te missen. Onbegrijpelijk is dat niet, want zo’n vloerkleed biedt een ideale oplossing voor koude voeten bij het opstaan. Het helpt je zacht wakker te worden en geeft de slaapkamer opnieuw een knus gevoel. Ook hier kan je gerust experimenteren met materialen en kleuren, maar zorg er wel voor dat het vloerkleed zachter oogt dan het bed. Ga dus zeker niet voor schreeuwerige kleuren of patronen en beperk ook de grootte van het vloerkleed.

Wandlampen bieden ruimte voor groen

In de living ken je het waarschijnlijk al, maar in de slaapkamer bleven wandlampen lang afwezig. Hier moesten we het stellen met plafondverlichting en een stel tafellampjes. In 2020 zal de wandlamp echter de slaapkamer veroveren. Het is ideaal als leeslamp of als accentverlichting, terwijl je toch alle ruimte behoudt om de slaapkamer in te richten.

Hierdoor komt er ruimte vrij om het nachtkastje een nieuwe rol te geven, bijvoorbeeld door decoratieve stukken of zelfs planten aan te brengen. Dit maakt de slaapkamer nog gezelliger, maar bovendien hebben planten ook een aantal voordelen te bieden. Ze voorkomen bijvoorbeeld droge lucht door overdag zuurstof af te geven en de luchtvochtigheid te verhogen. Wedden dat je net zo lekker zal slapen? Onder andere de graslelie, de lepelplant en de ficus elastica zijn welgekomen toevoegingen voor de slaapkamer. Kies uiteraard enkel voor echte planten wanneer ze ook voldoende zonlicht krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here