DELEN

Nu de Sint, zijn al dan niet zwarte roetpieten en zijn vaststaande zwarte Ozosnel de Vlaamse daken onveilig maken, is het moment aangebroken te denken aan die andere bebaarde man. Want binnenkort is het eindelijk tijd om de kerstboom neer te poten en de kerstversiering van zolder te halen! Net zoals elk jaar zijn er ook nu weer een aantal kersttrends waarmee je de Kerstman vast wel kan plezieren. En ik moet het toegeven: het ziet er echt wel magisch uit!

Dit jaar dan toch een witte kerst

De voorbije jaren leken we te houden van felle kleuren en knipperende lichtjes. Maar omdat we ook dit jaar waarschijnlijk geen witte kerst krijgen (klimaatverandering of zoiets), lijkt het wel alsof we massaal de winter in huis zullen halen. Eenvoudig opgelost. De kerstboom komt boordevol ijsschotsen te zitten, witte lichtjes vallen als dwarrelende sneeuw naar beneden of lijken het noorderlicht te verwelkomen. Iglo’s, inuit en rendieren mogen daarbij ook niet ontbreken. Heb je al die spulletjes niet op zolder liggen? Dan kan je het gewoon online kopen, bijvoorbeeld via Scala XL.

Knalrood blijft het goed doen

Knalrode kerstdecoratie heb je waarschijnlijk wel nog op zolder liggen. Gelukkig blijven ook rode kerstballen, bloemen en hartjes het erg goed doen in de kerstboom. Ook rode kerstverlichting lijkt dit jaar opnieuw overal op te doemen. Toch hoef je je kerstboom niet zo rood te maken dat Paul Magnette er al te wellustig van wordt, want dit jaar wissel je het af met fluwelen accenten en gelen en gouden eyecatchers. Het lijkt wel alsof de Kerstman dit jaar een boodschap heeft voor onze regeringsonderhandelaars! Of misschien is het toch gewoon een commerciële formule, wie zal het zeggen.

De Britse kersttrends waaien over het kanaal

Niet alleen onze regeringsonderhandelaars krijgen een verdoken boodschap van de enige bekende Noordpoolbewoner. Met een aantal nieuwe kersttrends van de andere kant van de Noordzee geeft hij even aan dat ook die knotsgekke eilandbewoners echt wel een plaats hebben in Europa. De kerstboom wordt dit jaar namelijk extra Brits en ook de winkels lopen vol met nepeenden, nepfazanten en nephuishoudens, al dan niet in die volgorde. Een gezellig haardvuurtje, een ouderwetse theekan en weelderig gedekte tafels zijn dit jaar ook van de partij. Het resultaat is een landelijke kerstinrichting zoals ze dit over het kanaal al jaren doen. Nog een laatste keer op z’n Brits vooraleer we het eiland definitief laten varen?

De Scandinavische kersttrends zijn nog niet helemaal weg

Een politiek getinte kerstboom is natuurlijk niet meteen het beste idee om de feestdagen zonder ruzie door te komen. Gelukkig zijn de vredevolle Scandinavische kersttrends nog niet helemaal van het toneel verdwenen. Dit jaar misschien iets minder prominent aanwezig, maar gelukkig kan je wel nog een aantal spulletjes recupereren. De traditionele kerstboom boordevol rood en groen laat zich nog steeds graag inkleden door houten toevoegingen, vintage accessoires en kleine kersttreintjes. Kies vooral voor vrolijke decoraties, zoals een knalrode kerstbrievenbus of een grappige kerstkabouter die zich in je boom verstopt. Vooral leuk wanneer je nonkel met achondroplasiafobie nog eens kerst komt vieren.

De roze kerstboom en veel glitters

Vooral in het buitenland zijn roze kerstbomen een echte kersttrend, maar steeds vaker zien we ze ook in Belgische pop-ups verschijnen. Nee, ik verzin dit niet. Het is een erg vrouwelijke kerststijl boordevol kristallen ballen en roze lichtjes, waartussen eenhoorns, flamingo’s en zeepaardjes lijken te zweven. Het is allemaal heel vrouwelijk en misschien zelfs een beetje te gewaagd voor de ingetogen Belg, maar schrik niet wanneer enkele influencers binnenkort pronken op hun roze eenhoorn. Ideaal, want zo hebben we ook op nieuwjaar nog iets te vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here