DELEN

De badkamer is een plek waar we best veel tijd doorbrengen, maar waar het ook al snel een zootje wordt. Plukken haar, rondslingerende kleding en tandenborstels en handdoeken bij de vleet, zo wordt het al snel een knoeiboel. Voortdurend schoonmaken is geen optie en daarom denk je maar beter preventief na over hoe je de badkamer netjes zal houden.

Voldoende opbergruimte voorzien

Een van de belangrijkste zaken is dat je voldoende opbergruimte hebt. Dat is bij badkamers vaak een probleem, waardoor het kastje onder de wastafel vaak boordevol zit met spulletjes en er overal wel wat blijft slingeren.

Beter is het dan om bijvoorbeeld even een extra kolomkast in de badkamer te voorzien. Ook in een kleine badkamer kan je met een kolomkast eenvoudig extra opbergruimte introduceren. Een andere grote hulp zijn mandjes. Mandjes kan je bijvoorbeeld in kasten plaatsen om extra overzicht te hebben, maar je kan ze ook op een rekje of een plank plaatsen.

Wastafel proper houden

De wastafel staat bij veel mensen overvol. Potjes met tandenborstels, tandpasta, mondwater, haargel, haarlak, borstels boordevol haarplukken, stijltangen enzovoort: het kan gewoon niet netjes ogen. De spullen die je niet dagelijks gebruikt, berg je op. Spullen die je vaker gebruikt, zoals je tandenborstel, kan je overzichtelijk op een plankje boven de wastafel plaatsen. Als je origineler wil zijn, kan je ook glazen potjes ophangen waarin je deze spulletjes stopt. Zorg er wel voor dat je ze eenvoudig schoon kan maken. In ieder geval heb je dan een mooi open oppervlak, waardoor de badkamer meteen netter oogt.

Nette inrichting van de badkamer

Nette inrichting van de badkamer

Zelfs wanneer alles netjes is opgeborgen, kan de badkamer nog steeds heel druk en chaotisch lijken. Het is per slot van rekening een kleine ruimte waarin zich wel heel veel bevindt. Schenk daarom altijd aandacht aan voldoende lichtinval en een open gevoel, zeker in een kleine badkamer. Een raam is bijvoorbeeld een pluspunt, maar ook zonder kan je het een en ander doen. Kies sowieso voor lichte kleuren zodat het aanwezige licht beter reflecteert. Spiegels helpen daar heel goed bij. Kastjes kan je dan weer laten zweven, waardoor het grondoppervlak groter lijkt en alles wat minder vol oogt. Wat de vloer betreft, laat je de drukte ook beter achterwege. Een gietvloer is vaak een goed idee, net omdat het rustig oogt en bovendien ook nog eens eenvoudig te reinigen is.

Badkamer tijdig schoonmaken

Een goede badkamerinrichting is een belangrijke stap in de richting van een nette badkamer. Toch kunnen we er uiteraard niet omheen dat er uiteindelijk ook zal moeten worden schoongemaakt. De badkamer kan toch zeker een wekelijkse schoonmaakbeurt gebruiken. Tegels, spiegels, kranen en de grote oppervlakken moet je daarbij grondig onder handen nemen. Sommige klusjes horen zelfs vaker op je agenda te staan. Het gaat dan onder andere om het schoonhouden van het toilet en het opruimen na het gebruik van de wastafel.

Denk ten slotte aan de jaarlijkse schoonmaak. Vaak staat de badkamer vol met allerlei spulletjes die je niet gebruikt, zoals een vieze deodorant die je met nieuwjaar hebt gekregen of een zonnecrème waarvan de houdbaarheidsdatum al eeuwen overschreden is. Weg ermee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here