DELEN

Planten mogen wat ons betreft niet aan je interieur ontbreken. Zo zijn ze hartstikke goed voor je gezondheid en het leefklimaat in je woning. Maar ook is het groen momenteel een enorme trend! Wat zijn nu originele ideeën voor planten in huis? Ontdek het in deze blog!

1. De megaplant

Kleine cactussen en verschillende middelgrote planten: ze zijn ons allemaal wel bekend. En beeldschoon zijn ze ook nog eens! Maar wie het liever groter en unieker aanpakt, heeft hier niet genoeg aan. Dat groen mag wel een beetje meer opvallend!

Hier doe je goed aan met de megaplant – waarbij het bijna is alsof je een boom in je huis plaatst. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een super hoge plant in een grote pot: dé ware eyecatcher in je woning. Planten als de cactus of de monstera lenen zich hier perfect voor. En dat levert een beeldschoon gezicht op in bijvoorbeeld de hoek van de eetkamer. Of naast de bank in de woonkamer.

Originele ideeën voor planten in huis: de megaplant

2. De groene muur

Dit idee is komen overwaaien uit de moderne kantoorstyling, maar is ook heel goed toe te passen op je woning: de groene muur. Vergeet verf of behang; decoreer je wand met planten! En om voor een bijzondere look te gaan, versier je hierbij de héle muur – aan een paar plantjes heb je dus niet meteen genoeg. Gedurfd, maar enorm stijlvol. Haal de jungle in huis!

Ga voor deze look door bijvoorbeeld plankjes aan de muur te bevestigen, waar je vervolgens verschillende planten op kwijt kunt. Varieer met de afstand tussen de planken, zodat je er grote én kleine planten kwijt kunt. Ook hangplanten vormen een mooie toevoeging aan de muur!

Gewaagd: de groene muur bestaande uit planten

3. Een originele aankleding

Vind jij het wat te ver gaan om een grote plant of een ruime verzameling planten in huis te nemen? No worries – ook dan is het nog altijd mogelijk om voor een unieke styling te gaan. Een originele aankleding doet wonderen!

Als je je creativiteit inzet, kom je al snel op ideeën. Wat dacht je van hangplantjes in een soeplepel? Ook ander gereedschap leent zich hiervoor: de weckpot, het lampenbolletje of het porseleinen kopje. Een ander idee: zet de groene vrienden in het water, in plaats van in potgrond. Dat geeft meteen een ander gezicht. Vernieuwend!

Originele ideeën voor planten in huis: de juiste aankleding

Originele ideeën voor planten in huis: steel de show

Door voor een originele plant styling te gaan, maak je echt iets bijzonders van je interieur. Het zorgt voor een speels effect in je woning! Wélke planten je kwijt kunt in je huis? Daar schreven we al eerder een niet-te-missen blog over: 5x Planten die lang in leven blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here