DELEN

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een parasol in de tuin staan. Een parasol heeft veel voordelen, maar het heeft ook onderhoud nodig. Zeker in de winter is het belangrijk om je parasol goed te onderhouden. Zo lijkt je parasol weer als nieuw in het voorjaar en kan je er volop van genieten in de zomer!

Parasol binnen opbergen

Een parasol kan je op twee manieren opbergen. In de winter kan je de parasol natuurlijk het beste binnen bewaren, bij voorkeur in een hoes. Belangrijk is ook dat de parasol recht blijft staan. Ongedierte zoekt in de winter namelijk een warme plek om te overwinteren en het doek van de parasol is daar perfect voor. Geef ongedierte dus geen kans om zich te nestelen in jouw doek.

Parasol buiten opbergen

Wanneer er binnen geen plaats is om de parasol op te bergen, kan je hem natuurlijk ook buiten laten staan. Je moet er dan wel op letten dat je de parasol droog opbergt. Wanneer de parasol vochtig in zijn hoes wordt gestopt, ontstaat er schimmel in de vorm van zwarte puntjes en dat is helaas nog moeilijk te verwijderen.

Gebruik altijd een hoes

Het gebruik van een beschermhoes draagt veel bij tot het behoud van je parasol. Wanneer je de parasol sluit, gebruik je best een koord om de baleinen bij elkaar te binden. Op die manier kan je de beschermhoes er makkelijker over trekken. Let er wel op dat het doek helemaal droog is vooraleer de hoes erover gaat en sluit de hoes onderaan goed af om vocht en ongedierte te voorkomen.

Hoe maak je een parasol schoon?

Zodra het voorjaar er weer aankomt, wil je je parasol natuurlijk opnieuw bovenhalen. Belangrijk is dat je het doek van de parasol eerst goed schoonmaakt. Stof en vuil kan je makkelijk zelf verwijderen met een droge doek. Is het vuil in de doek getrokken en verdwijnt het niet met een droge doek? Maak de parasol dan schoon met koud water, eventueel onder hoge druk, en een borstel. Een parasoldoek wassen in de wasmachine doe je beter niet. Het doek is namelijk te groot voor de wasmachine waardoor de zeep en het water nooit alle plekken van het doek bereiken.

Zodra het doek terug schoon is, span deze dan opnieuw op het frame van de parasol en laat hem zo drogen aan de lucht. Wanneer het doek heel erg vuil is, kan je uiteraard ook altijd een nieuwe parasol bestellen. Je vindt verschillende stokparasols bij parasol-shop.nl.

Hoe berg jij jouw parasol op in de winter? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 10 praktische schoonmaaktips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here