DELEN

Hoewel we er iedere dag toch weer behoorlijk wat tijd in doorbrengen, vinden we het vaak toch maar moeilijk om er een persoonlijke inrichting aan te geven: de slaapkamer. Het is immers toch een heel andere ruimte dan bijvoorbeeld de woonkamer. Maar je wilt je het liefst natuurlijk helemaal op je gemak voelen in de ruimte. Ontdek onze tips voor het persoonlijker maken van de slaapkamer.

Het gebruik van kleur

Kleur vertelt iets over je persoonlijkheid. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een kleur in de slaapkamer waar je je prettig bij voelt. Geef hier je eigen invulling aan! Of je nu gaat voor vrolijk geel, rustgevend blauw of romantisch rood – om maar wat voorbeelden te noemen. Uiteraard is de keus helemaal aan jou.

Heb je je favoriet uitgekozen? Dan gaan we door naar het praktische gedeelte. Tinten kun je op een heleboel plekken in de slaapkamer verwerken. Denk bijvoorbeeld aan de kleur op de muur of vloer. Of zoek het in de accessoires: het tapijt op de vloer, de items op het nachtkastje of het dekbedovertrek op het bed.

Kleur in de slaapkamer: belangrijk voor het benadrukken van persoonlijkheid

Planten in de kamer

Planten spelen een grote rol bij het geven van karakter aan een ruimte. En wie denkt dat ze alleen geschikt zijn voor ruimtes als de woonkamer, heeft het mis! Ook in de slaapkamer staan planten werkelijk prachtig. Ze geven een extra dimensie aan de ruimte, perfect voor het persoonlijker maken van de slaapkamer.

Ga bijvoorbeeld voor een grote plant in de hoek van de kamer, of naast het bed. Is dat wat teveel naar jouw idee? Ook kleine plantjes doen wonderen: zet ze bijvoorbeeld op het nachtkastje neer. Of monteer een plank aan de muur waar je allerlei plantjes – en eventuele andere accessoires – op kwijt kunt. Knusheid ten top!

Meer over de slaapkamer: 6 tips om je slaapkamer zo comfortabel mogelijk te maken.

Planten in de slaapkamer: maak het levendig

Maak het gezellig met licht

De meeste uren die je doorbrengt in de slaapkamer zijn ’s avonds en ’s nachts: wanneer het buiten donker is. Belangrijk is het dan ook dat je nadenkt over het licht in de ruimte. Maar naast dat het licht alleen een praktische functie kent, kun je het er ook heel gezellig mee maken!

Denk dan ook goed na over het lichtplan in de ruimte. Ga je voor een simpel bolletje aan het plafond, of pak je liever uit met iets unieks? Hang bijvoorbeeld mooie lampen boven de nachtkastjes. Of ga voor een lichtslinger boven het bed: ook nog eens helemaal passend bij de laatste trends.

Persoonlijker maken van de slaapkamer: denk na over het lichtplan

Hang iets moois aan de muur

Ten slotte is het bij het persoonlijker maken van de slaapkamer ook belangrijk om aandacht te besteden aan de muur, die anders al snel kaal blijft. En dat is maar wat zonde! Je kunt er namelijk een heleboel aan kwijt – hoog tijd dus om die ruimte te gebruiken.

Kies er dan ook voor om bijvoorbeeld schilderijen of fotolijstjes op te hangen boven het bed. Zo heb je altijd een mooi uitzicht. Liefst zo persoonlijk mogelijk: ga voor een kunstwerk dat je echt aanspreekt en raakt, of hang foto’s op die dierbare momenten weergeven. Zo voel jij je helemaal thuis in de slaapkamer!

Aankleding aan de muur: voor karakter van de slaapkamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here