DELEN

Het is momenteel een enorme trend: het groene interieur. En de verwachting is dat dit voorlopig nog wel zo zal blijven! Prachtig en gezond natuurlijk, planten in je woning. Maar helaas is niet iedereen gezegend met groene vingers. Gelukkig zijn er genoeg planten die lang in leven blijven te vinden. In deze blog: 5x tips!

1. Cactus

De cactus staat op nummer één wat betreft het eenvoudige onderhoud én de trendy look. Van de mini cactus tot de reusachtige variant: deze plantsoort is een ware interieur topper. Je mag ‘m dan ook niet missen in je huis! In een droge omgeving, zoals het geval is in je woning, houdt deze plant het prima uit. Je hoeft ‘m dan ook niet vaker dan eens per maand een beetje water te geven. Groeien doen cactussen overigens niet snel, maar dat betekent dus dat je ze ook vrijwel nooit hoeft te verpotten. Easy does it!

Planten die lang in leven blijven: de cactus als favoriet

2. Vrouwentong

De vrouwentong, ofwel de Sansevieria, is jarenlang enorm populair geweest in het interieur. En is nu weer helemaal terug van weggeweest! Dat is geen wonder: met de bijzondere kleurverschillen en patronen die de bladeren hebben, springt deze plant er echt uit. En daar komt dan ook nog eens de gemakkelijke verzorging bij kijken! Zonlicht en water heeft deze plantsoort nauwelijks nodig. Overal kun je ‘m dus kwijt, zelfs in een donker hoekje.

3. Vetplant

Net als de cactus is de vetplant eigenlijk niet kapot te krijgen. Deze plantsoort kan lang toe met weinig water – al hebben vetplanten in de zomer wel iets meer water nodig dan in de winter. Maar alsnog is het eigenlijk geen enkel probleem als je ze een keertje per ongeluk overslaat.

De vetplant: gemakkelijk te verzorgen

4. Varen

Ook de varen is een plant die tegenwoordig weer helemaal terug is van weggeweest. Net als de vetplant heeft ook de varen in de zomer wat meer water nodig dan in de winter. Maar als je ‘m op een schaduwrijke plek zet, is dit verschil minimaal. En dat lees je inderdaad goed: deze plantsoort kan prima zonder zon! Dat maakt dat je er niet diep over hoeft na te denken waar je ‘m kwijt wilt in je interieur.

5. Graslelie

Naast bovenstaande soorten doen ook grasplanten het goed in huis. Bijzonder ziet de graslelie er ook nog eens uit, met de wit-groene slierterige bladeren. Een mooi aanzicht! Meer dan een klein beetje water om de twee weken heeft deze plant niet nodig. En mocht je dat eens vergeten, zal de plant je dat zonder twijfel vergeven.

Perfect voor iedereen zonder groene vingers

Wie geen groene vingers heeft, hoeft niet te treuren. Iedereen kan meedoen aan de plant trend, met deze gemakkelijk te verzorgen planten! En dat is maar goed ook, want planten knappen je interieur flink op én zijn ook nog eens bevorderlijk voor de gezondheid! De hoogste tijd dus om je favoriete planten die lang in leven blijven uit te kiezen, en ze in huis te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here