DELEN

Oktober staat helemaal in teken van pompoenen. Een pompoen is niet alleen leuke herfst decoratie, je kunt er ook heerlijke pompoensoep mee maken! Pompoensoep is een simpel, snel en gezond gerecht voor een gezellige herfstavond. Pompoenen bevatten weinig calorieën en veel voedingsvezels, wat belangrijk is voor de werking van je darmen. Daarnaast zitten ze bomvol bètacaroteen wat geweldig is voor je ogen en huid. Laat die pompoensoep dus maar komen! Het enige wat een beetje lastig kan zijn is de pompoen snijden. Gelukkig kan je een pompoen makkelijk snijden met deze pompoen snijden tips!

Pompoen snijden oven

Hoe snij je een pompoen? Prik of snijd eerst diepe gaatjes in de pompoen. Leg hem twee minuutjes in de microgolfoven op vol vermogen. Die gaatjes zijn heel belangrijk want anders ontploft je pompoen. En de microgolfoven schoonmaken is natuurlijk niet het leukste klusje dat er is. Je kunt het dus maar beter voorkomen. Laat de pompoen nog een paar minuutjes in de microgolfoven afkoelen en je kunt beginnen!

Makkelijk pompoen snijden is ook mogelijk door de pompoen te koken. In dat geval doe je de hele pompoen in een pot met kokend water en laat je deze vijf tot tien minuutjes zachtjes koken.

Hoe pompoen snijden?

Vervolgens kan je de pompoen makkelijk snijden door hem op een stevige ondergrond te plaatsen zodat hij niet weg kan schuiven. Je kunt de pompoen bijvoorbeeld op een keukenhanddoek zetten. Snij de pompen in kwarten en verwijder de pitten met een lepel of mesje. Afhankelijk van de dikte van de schil kan je de pompoen makkelijk schillen met een dunschiller. Je kunt hem ook in kleine stukken snijden en daarna met je mes schillen. Snij de pompoen vervolgens in schijven of in kleinere stukken. Deze stukken kan je koken in heet water. Tenslotte nog even mixen en je pompoensoep is klaar!

Heb je nog zin om te koken? Probeer dan eens deze 3 x gezonde banaanpannenkoeken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here