DELEN

Een zwembad in de tuin: wie droomt er niet van? Mocht je het geluk hebben dat je er de ruimte voor hebt, is het natuurlijk tijd voor de volgende vraag. Voor welk zwembad kun je het beste gaan? Daarbij helpen wij je in deze blog, met voorbeelden van prachtige zwembaden in je tuin!

1. Overloopzwembad

Ben je op zoek naar luxe zwembaden? Daarbij denken wij meteen aan het overloopzwembad. Dit is een bad waarbij het water over de randen loopt, en gelijkvloers is met de grond naast het bad. Het resultaat? Een spiegeleffect, wat een idyllisch vakantiegevoel teweegbrengt. Dit bad past perfect bij de stijlvolle moderne woonstijl.

Naast smaakvol, is het overloopzwembad ook nog eens heel praktisch. Doordat het water over de randen stroomt, blijft er minder vuil achter. Opruimen hoeft dus veel minder vaak dan bij het reguliere zwembad, waar al snel vuiltjes aan de randen blijven hangen. En zo heb jij meer tijd om van het bad te kunnen genieten!

Prachtige zwembaden in je tuin: het overloopzwembad

2. Semi-overloopzwembad

Naast het overloopzwembad, heb je ook de keus voor het semi-overloopzwembad. De naam doet het al een beetje vermoeden: het semi-overloopzwembad is de perfecte middenweg tussen het overloopzwembad en het onderloopzwembad. Met dit bad geniet je op een super betaalbare wijze van de luxueuze uitstraling van het overloopzwembad.

Het water loopt ook bij dit bad over, zij het aan één van de kanten van het bad. Wanneer je ervoor kiest om de overloopkant te positioneren bij het lounge gedeelte van het bad, geniet je nog altijd van het beeldschone uitzicht. En zo sluit dit bad dus ook perfect aan bij de moderne look!

Het alternatief voor het overloopzwembad: het semi-overloopzwembad

3. Competitiebad

Ben je van plan om het zwembad grotendeels voor sportieve doeleinden te gebruiken? Ook dat is natuurlijk een optie! Dé ideale manier om een sportaangelegenheid in je eigen huis te creëren. Zo kun je op comfortabele wijze thuis trainen – wanneer en hoelang je maar wilt.

Het belangrijkste element van het competitiebad is de lengte. Deze dient langer te zijn dan bij het doorsnee zwembad: zo’n 25 meter. Met deze lengte kun je een goede snelheid opbouwen voor je je weer aan de overzijde bevindt. Ook bij het competitiebad heb je de optie om te gaan voor water dat overloopt bij de randen. Die luxueuze uitstraling komt dus ook prima uit de voeten bij het sportieve zwembad!

Sportief? Kies voor het competitiezwembad in je tuin

4. Accessoires voor het zwembad

Met alleen de keus voor het zwembad ben je er nog niet. Dit is uiteraard de basis, maar je kunt het bad nóg mooier maken met accessoires. Zo zorgt de zwembadafdekking ervoor dat je bad beschermd blijft. Dit is zeker essentieel op momenten dat het bad even niet gebruikt wordt! Onze voorkeur gaat daarbij uit naar stevige solar lamellen: warmte-isolerend, en door het sterke materiaal ook veilig ter bescherming van kinderen.

Een ander accessoire is het watergordijn, dat voor een spectaculair visueel element aan de zijkant van het bad zorgt. Het gordijn brengt niet alleen plezier aan het oog; ook het oor is gelukkig met het rustgevende geluid van het kabbelende water. Twee vliegen in één klap, dus.

Prachtige zwembaden in je tuin bescherm je met een zwembadafdekking

Moderne en prachtige zwembaden in je tuin

Er zijn een heleboel opties wanneer het aankomt op prachtige zwembaden in je tuin. De moderne look is er daarbij eentje om van te houden! De strakke en stijlvolle elementen brengen rust naar je tuin. En dat is natuurlijk ideaal voor een zwembadomgeving! Met de juiste accessoires erbij, maak je het plaatje helemaal af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here