DELEN

Werken je radiatoren niet meer naar behoren, zijn ze versleten, of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe look? Dan is het wel fijn om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe radiator. We geven je dan ook graag een aantal praktische tips, zodat jij precies weet waar je aan toe bent!

1. De prijs zegt niet alles

Hoewel je een paar honderd euro kwijt kunt zijn aan een design radiator, zijn er ook genoeg goedkope radiatoren te vinden. En een lagere prijs betekent in dit geval niet dat de kwaliteit niet naar behoren is. Een goede radiator hoeft helemaal niet duur te zijn!

2. Let goed op de aansluiting

Kijk voordat je op zoek gaat goed naar de aansluiting van je huidige radiator. Waar zit de aansluiting en welke afmetingen heeft de radiator? Schrijf deze gegevens op en neem ze mee wanneer je naar de winkel gaat. Zo hoef je na aanschaf geen extra leidingen aan te leggen, en is de installatie in veel gevallen zo gebeurt. Heb je een specifieke radiator op het oog en past deze niet binnen de huidige aansluitingen? Kijk dan goed waar je de radiator gaat plaatsen, en wat er nodig is om deze op de juiste manier aan te sluiten.

3. Kijk naar het vermogen

Waar gaan de meeste mensen de mist in? Bij het aanschaffen van een radiator met onvoldoende vermogen. Hoeveel vermogen heeft je nieuwe radiator nodig om de ruimte efficiënt en voldoende te kunnen verwarmen? Een goede capaciteitsberekening geeft je in no-time antwoord op die vraag. Kijk bijvoorbeeld naar de afmeting van de ruimte, de temperatuur die je hier graag zou willen en de mate waarin je woning geïsoleerd is. Met deze gegevens kun je op zoek naar een radiator met het juiste vermogen.

4. Vergeet je interieurstijl niet

Vergeet je interieurstijl niet

Je kunt tegenwoordig radiatoren in alle vormen, maten, kleuren en designs vinden. Zeker niet onbelangrijk: hierdoor kun je een radiator vinden die binnen jouw interieurstijl past. Houd je van een strakke, egale uitstraling: dan kies je voor een moderne, witte radiator. Heb je liever een rauw randje: dan kies je voor een moderne of rustieke variant. Er is keuze genoeg, dus bedenk vooraf goed wat je graag wilt.

5. Kies per ruimte

Kijk per ruimte wat voor radiator hier goed zou passen. In de woonkamer waar je veel tijd doorbrengt is een design radiator misschien een goed idee. In de badkamer is een handdoek verwarmende radiator daarentegen praktischer.

Met behulp van deze tips zou je zonder problemen een nieuwe radiator aan moeten kunnen schaffen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here