DELEN

Er zijn verschillende interieurstijlen te vinden. De landelijke woonstijl is daarbij een van onze favorieten: warm en gezellig. Perfect geschikt voor de slaapkamer! Hoe kun je de slaapkamer landelijk inrichten? In deze blog ontdek je al onze tips.

1. De basis van het slaapkamer landelijk inrichten: vloeren en muren

Ga je voor een gehele verbouwing in de slaapkamer? Dan kun je helemaal uitpakken! Neem in dat geval ook meteen de vloeren en de muren mee – deze vormen de basis voor de landelijke slaapkamer.

Het idee is om de vloeren en muren vrij basic te houden: dit past bij de landelijke stijl en hiermee laat je juist de meubelstukken en accessoires eruit springen. Wat betreft de kleur: wit zou misstaan – dat is te kil voor de landelijke inrichting van de slaapkamer. Ga liever voor tinten als zand, crème of zachtgrijs. Wat betreft het materiaal doet hout wonderen, zeker op de vloer. Dat voegt meteen warmte toe aan de ruimte!

Slaapkamer landelijk inrichten: de basis ligt bij de vloeren en muren

2. Landelijke slaapkamer meubels

Na de basis komen we aan bij de meubelstukken van de landelijke slaapkamer. Voor het slaapkamer landelijk inrichten staan ook hier weer de warme tinten centraal. Denk aan een bedstel of nachtkastjes in gezellige tinten als grijs, diepblauw of lichtpaars. Of verf de kastdeuren in een dergelijke tint!

Wat betreft het materiaal van landelijke slaapkamer meubels: ook hier kom je met hout weer goed uit de voeten. Daarnaast past riet prachtig bij de landelijke stijl! En staat er ook een stoel in je slaapkamer? Ga dan voor een zachte stoffen bekleding. Je maakt het af met sierlijke ornamenten, bijvoorbeeld opvallende stoel- of bedpoten.

Tips om je slaapkamer landelijk in te richten: van meubels tot accessoires!

3. De juiste accessoires voor een sterkere uitstraling

Naast de basis en de meubelstukken zijn er nog meer landelijke slaapkamer ideeën! Ook de accessoires spelen een belangrijke rol. Zo kun je gaan voor een lamp die de aandacht trekt: denk aan een bijzondere kroonluchter aan het plafond. Een ware eyecatcher! En waarom zou deze alleen in bijvoorbeeld de woonkamer passen? Ook boven het bed is het een plaatje!

Over dat bed gesproken: ook daar kun je de nodige accessoires op kwijt. Zo staan veel kussens, een sprei en plaids centraal in de landelijke inrichting van de slaapkamer. Maak het bed dus groots op – om zo elke dag weer heerlijk op het bed neer te kunnen ploffen. Genieten!

Meer lezen over slaapkamer tips! De juiste gordijnen kiezen: waar moet je op letten?

Een ander detail waar je aan kunt denken, is het houten bankje in de kamer. Zet ‘m bijvoorbeeld naast het nachtkastje of aan de achterzijde van het bed. Je kunt hier wat spulletjes op kwijt zoals kussens of sieraden. Maar ook met kaarsen maak je het bankje helemaal af. Zo’n romantische toevoeging aan de slaapkamer is natuurlijk altijd welkom.

En wat dacht je ten slotte van details aan de muur? Bij het slaapkamer landelijk inrichten is iets moois aan de muur eigenlijk onmisbaar! Een rieten krans past bijvoorbeeld helemaal bij de slaapkamer landelijke stijl. Of kies je favoriete quote uit en laat deze in een mooi lettertype boven je bed hangen. Zo maak je het slaapkamer landelijk inrichten echt af! Vervolgens geniet je van je slaapkamer als nog nooit tevoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here