DELEN

Het is een spannend moment: voor het eerst op jezelf gaan wonen! En naast dat je er natuurlijk niets dan plezier in hebt, moet er ook wel het een en ander worden geregeld. Zoals je inboedel! Dit kun je maar beter meteen goed aanpakken – om op een ontspannen en comfortabele manier je eerste momenten buiten het ouderlijk huis door te komen. Lees onze studentenkamer inrichten tips!

Een goed bed

We beginnen met misschien wel de belangrijkste tip: kies voor een goed bed. Grote kans dat je van je oude vertrouwde eenpersoonsbed eindelijk naar een tweepersoons variant toe gaat. Genieten geblazen! Let er daarbij wel op dat je gaat voor een bed van kwaliteit.

Waarom dat zo belangrijk is? Hoe jong je ook bent, je rug heeft altijd baat bij een goede ondersteuning. En het bed is dé plek waar je dit aan je lichaam kunt bieden. Hoewel je misschien de neiging hebt om het goedkoopste matrasje bij een grote woonwinkel aan te schaffen, kun je hier dus beter twee keer over nadenken. En wat betreft die investering: wellicht pap en mam eens lief aankijken?

Meer lezen: 6 tips om je slaapkamer zo comfortabel mogelijk te maken.

Een goed bed is essentieel bij het studentenkamer inrichten

Tweedehands meubels

Waar je aan het bed best wat geld kunt besteden, kun je dit op een andere plek natuurlijk weer besparen. Zo houd je het allemaal wat in balans! Denk aan de meubels: met gemak scoor je deze tweedehands. Geloof ons maar: er zijn een heleboel mooie items te vinden die je een nieuw leven kunt geven. Een bureau of stoelen, bijvoorbeeld.

Het voordeel hiervan is zelfs dat meubelstukken van een behoorlijke kwaliteit – waar eerder dus zeker een prijskaartje aan heeft gezeten – voor een klein bedrag aangeschaft kunnen worden. Een slimme keus, wat ons betreft! Zo kun je met gemak spullen kopen die nog jarenlang meegaan en die van prachtige materialen gemaakt zijn.

Kies voor tweedehands meubels bij het studentenkamer inrichten

Pak uit met accessoires

Over het algemeen geldt toch wel dat de grotere items het duurst zijn bij het studentenkamer inrichten. Dat betekent dan ook dat je waarschijnlijk niet altijd het perfecte item uit kan kiezen – je budget heeft immers grenzen. En dat is begrijpelijk!

Om dit styling gat toch op te kunnen vullen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de accessoires. Deze zijn er namelijk vaak behoorlijk goedkoop te vinden – en dat maakt dat je op dit gebied best kunt losgaan. Zo leef je volgens de regel: het zijn de kleine dingen die het doen. Helemaal waar! Accessoires maken jouw kamer echt af. Van planten tot fotolijstjes, van lampjes tot kussentjes.

Pak uit met accessoires in je studentenkamer

Studentenkamer inrichten: afwegen en improviseren

Het is eigenlijk een waar kunstje, het inrichten van de studentenkamer. Waar het ene item de investering waard is, kan op het andere juist beter worden bespaard. Door dit af te wegen kom je er vast helemaal uit! En kun je als geen ander genieten van je mooie woning. Yes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here