DELEN

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Vind jij het de hoogste tijd om je interieur weer eens helemaal op te ruimen? Yes – dat zal zorgen voor een boel nieuwe energie! Echt een frisse start voor het nieuwe jaar. Hoe het jaar te beginnen met een opgeruimd interieur? Ontdek al onze tips in deze blog!

1. Een opgeruimd interieur: minimaliseren

We hebben er inmiddels allemaal wel eens van gehoord: minimaliseren. Dit is zelfs een heuse trend geworden, ook wel ontspullen genoemd. Naast dat het een trend is, is het ook iets waar wij echt in geloven: het opruimen van je spullen zorgt voor meer rust in je huis en in je hoofd.

Het is dan misschien een grote klus, maar no worries: je hoeft niet alles in één keer op te ruimen. Pak het bijvoorbeeld kamer voor kamer aan. Wel belangrijk is om door daadwerkelijk álle spullen heen te gaan. Haal dus bijvoorbeeld alle kleding uit de kast, al het serviesgoed uit de keuken en alle boeken uit de opslag – en uitzoeken maar. De kans is groot dat je je erover zult verbazen hoeveel spullen je eigenlijk nooit gebruikt. Die kun je gewoon de deur uit doen! Een beetje streng zijn tegen jezelf is hierbij soms van belang, maar het resultaat mag er zijn.

Minimaliseren: begin het jaar met een opgeruimd interieur

2. Investeer in grote kasten

Hoeveel je dan misschien ook weggooit na het ontspullen van je interieur: er zal altijd het een en ander overblijven. Van belang is om te voorkomen dat dit allemaal weer gaat ronddwalen in je woning – dan ben je al snel terug bij af.

Als je dus de stap maakt om je interieur op te ruimen, is het een verstandige keus om meteen te investeren in grote kasten. Kies varianten uit waar je daadwerkelijk alles in kwijt kunt! Van bonnetjes die je moet bewaren tot grote huishoudelijke apparaten voor in de keuken. Als je daarbij ook nog eens gaat voor gesloten kastmodellen, ziet je huis er ordelijker uit dan ooit tevoren. Goals!

Lees ook: 3x Tips bij het inrichten van de voorraadkast!

De ultieme tip voor een opgeruimd interieur: investeer in grote kasten

3. De grote schoonmaak

Waarom zou je met die welbekende grote schoonmaak moeten wachten tot het voorjaar? Dat vinden wij maar een ouderwets idee! Het is juist heerlijk om hiermee aan de slag te gaan tijdens het begin van het nieuwe jaar – om zo meteen een goede start te maken.

Vaatdoekjes, allesreiniger, stofdoek en vloerdweil: tijd om alles uit de kast te halen. Ook de hoekjes die je normaal gezien wel eens stiekem overslaat, krijgen nu een schoonmaakbeurt. En oh, wat kun je na afloop genieten van een opgeruimd interieur! Een schone, nette woonplek tovert een grote glimlach op je gezicht tevoorschijn.

Nieuw jaar? De hoogste tijd voor een grote schoonmaak!

4. Houd je opgeruimd interieur bij

De laatste tip is ook een heel belangrijke: houd je interieur bij! Nu je de stap hebt gezet om het gehele huis door te werken, spullen weg te gooien en alles netjes op te bergen, kun je er maar beter voor gaan om dit voortaan bij te houden.

En eerlijk is eerlijk: dit gaat je waarschijnlijk best gemakkelijk af, zodra je die eerste stappen voor een opgeruimd interieur hebt gezet! Ook kun je zo steeds trots blijven op je woning – die gedachte is natuurlijk wel iets waard. En last but not least: zo hoef je je niet íeder jaar opnieuw zo enorm te buigen over het opruimen van je interieur. Dat scheelt je uiteindelijk een heleboel tijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here