DELEN

Brrr! Het wordt nu toch echt een stuk kouder buiten. De winter is in aantocht. En om dit seizoen zo comfortabel mogelijk door te komen, doe je er goed aan om je voor te bereiden op de winter. Hoe? Met onze handige tips: lees ze allemaal!

6 tips om je voor te bereiden op een koude winter

Lekker warm in de slaapkamer

Is er iets heerlijker dan ’s avonds onder de wol kruipen? Zeker op een koude dag kun je hier zo van genieten! Maar dan moet het natuurlijk wel lekker warm zijn in bed. Kies daarom voor een kwalitatief winters dekbed waar je helemaal onder kunt verdwijnen. Zo lig je heerlijk onder een hoogwaardig dekbed van Yumeko. Deze dekbedden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals biologische katoen en biologische wol. En ze zijn behaaglijk warm om er goed onder te kunnen slapen. Op naar een optimale nachtrust!

Een knus gevoel in de woonkamer

Niet alleen aandacht voor de slaapkamer is belangrijk: je bent sowieso meer binnenshuis te vinden in de wintermaanden. Maak het daarom lekker gezellig in de woonkamer. Zorg voor een plaid op de bank, maak de verwarming gereed voor gebruik en zet mooie kaarsen neer die je ’s avonds aan kunt steken. En vergeet natuurlijk ook niet de winterse decoratie! Als het buiten koud is, geniet je zo nog meer van zo’n fijn gevoel in huis.

Controleer de buitenkant van je woning

Sla ook de buitenkant van je huis niet over om je woning winterklaar te maken. Maak bijvoorbeeld je tuin winterklaar door de struiken nog een laatste keer te snoeien en het gras nog een laatste keer te maaien tot het voorjaar weer aanbreekt. Nieuwe bloembollen kun je nu soms juist alvast plaatsen. Verder is het slim om de buitenkraan af te sluiten, om te voorkomen dat deze dicht kan vriezen. Zorg voor goede verlichting rondom je huis voor meer zicht tijdens de donkere dagen. En maak de dakgoten goed schoon, zodat ze tegen slechter weer kunnen.

De juiste kleding om aan te trekken

Als er een koude winter in aantocht is, heb je natuurlijk warme kleding nodig! Check daarom je kledingkast: heb je alles wat je nodig hebt? Misschien is je jas wel weer eens aan vervanging toe. Of heb je juist nieuwe winterse schoenen nodig. Als je dit vooraf alvast voorbereidt, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als het kwik ineens snel daalt.

Genoeg aandacht voor lichamelijke verzorging

Een verkoudheidje hier, droge handen daar: in de winter steken kwaaltjes sneller de kop op. Daarom is het wel zo fijn om wat meer aandacht aan je persoonlijke verzorging te besteden. Zorg voor een winterse crème om je huid mee te beschermen en draag zachte stoffen om je lichaam zacht comfort te bieden, om maar wat voorbeelden te noemen.

Meer tijd voor jezelf

Ten slotte: neem wat meer tijd voor jezelf in de koudere maanden van het jaar. Ga eens in bad, lees een paar boeken of trek er regelmatig op uit voor een lange winterse wandeling. Plan hier vooraf het liefst tijd voor in, om er echt aan toe te komen als je een drukke agenda hebt. Dit zijn immers de maanden van rust en bezinning – het is goed om hier dan ook aan toe te geven. Dat zorgt vervolgens weer voor een goed humeur, iets wat je natuurlijk altijd wel kunt gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here