DELEN

Niet iedereen vindt het samenstellen van het interieur in huis even gemakkelijk. Welke materialen kun je met elkaar combineren, zonder dat het interieur al snel erg rommelig wordt? Hoe combineer je contrasterende kleuren met elkaar? Welk type raamdecoratie past het beste bij mijn interieur? Wat is het effect van het gebruik van een felle accentkleur op de wanden van mijn slaapkamer? Enzovoorts. In dit artikel vind je een aantal tips, die je helpen meer uit het interieur in huis te halen. Iedereen wil toch genieten van een luxe woonkamer, of een keuken welke van ieder comfort voorzien is? 

Doe online inspiratie op voor het interieur van je woning 

Een van de mogelijkheden die je hebt om meer uit je woning te halen, is het bezoeken van online blogs. Er zijn verschillende blogs waarin huishoudens foto’s van hun eigen interieur delen. Ze laten je in alle rust en ongegeneerd bij anderen binnenkijken, wat een goed beeld geeft van het effect van de keuzes die je zou kunnen overwegen. Denk aan een combinatie van hardhout en natuursteen, of bijvoorbeeld van contrasterende kleuren als zwart en wit. Ook geeft het een goed beeld van de interieurstijlen die momenteel populair zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een strak en modern design toilet, of ga je voor een toilet met een industrieel en klassiek tintje? 

Wees niet bang bij het gebruik van felle accentkleuren 

Wees niet bang bij het gebruik van felle accentkleuren 

Vaak zijn huishoudens bij het bepalen van hun interieur geneigd te kiezen voor de meest veilige opties. Denk aan de keuze voor een beige of witte kleur op de wand. Dergelijke kleuren staan immers altijd mooi! Ze geven de ruimte echter weinig karakter. Iets wat een felle kleur als groen of bijvoorbeeld oranje wel doet. Een groene kleur op de wand valt goed te combineren met een aantal grote kamerplanten. Het zijn fraaie eyecatchers in je interieur! Door te spelen met felle accentkleuren geef je de ruimte niet alleen karakter, maar voeg je daarnaast een speels tintje toe. 

Vergelijkbaar met het combineren van verschillende kleuren, is het gebruik van wisselende materialen. Combineer bijvoorbeeld natuursteen met hardhout; het staat prachtig! Twijfel je er nog over? Bezoek in dat geval de reeds genoemde online blogs. Ook een sociaal platform als Pinterest biedt je talloze voorbeelden van trends binnen interieurs. Zo doe je voldoende inspiratie op om jouw interieur samen te kunnen stellen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here