DELEN

Wie dacht dat barbecueën alleen bij de zomer hoort, heeft het goed mis. Barbecueën kan namelijk het hele jaar door. Ja, ook tijdens de herfst! Nodig een paar vrienden of wat familie uit en geniet samen van het heerlijke herfstweer. Wij geven je alvast enkele tips voor een geslaagde herfstbarbecue!

1. Hou het warm

In de herfst kan het behoorlijk koud zijn. Warme dranken zijn dus zeker nodig om iedereen op temperatuur te houden. Denk aan chocolademelk, Irish coffee of verse thee. Daarnaast kunnen een terrashaard, elektrisch verwarmingsvuur of houtkorf er voor zorgen dat je gasten er knus bijzitten. Ook warme dekentjes, dikke sjaals en mutsen komen van pas. Laat je gasten tijdig weten dat je een herfstbarbecue doet, zo kunnen ze zich voorbereiden op het weer. Ben je niet helemaal zeker dat het droog zal blijven? Zet dan eventueel een partytent op om veilig te spelen.

2. Herfstgerechten

Vlees, vis, aardappelen en pasta doen het altijd goed. Maar nu het wildseizoen is geopend, kan je naast de typische klassiekers ook een stukje wild grillen, bijvoorbeeld hert of everzwijn. Combineer dit met seizoensgroenten zoals courgettes, pompoenen, bloemkool of witloof. En als dessert mogen marshmallows natuurlijk zeker niet ontbreken op de barbecue. Ga de Amerikaanse toer op en rooster de marshmallows boven het vuur. Prik enkele spekjes op een prikker en hou ze een tiental centimeter boven de warmte. Blijf draaien zodat de marshmallow gelijk opwarmt. Als ze een lichtbruin kleurtje krijgen, zijn ze klaar om op te eten. Dat wordt smullen!

Ben je nog op zoek naar de ideale herfstcocktail? Dit heb je nodig: 35 cl appelcider, 9 cl witte rum en 1 koffielepel kaneel. Meng de appelcider met de rum. Giet dit in een langwerpig glas en werk het geheel af met wat kaneelpoeder of een kaneelstokje. Santé!

3. Het oog wil ook wat

In de herfst is het niet moeilijk om voor de nodige decoratie te zorgen. Met prachtige herfstbladeren, noten en kastanjes kan je de tafel mooi versieren. Ga voor een kleurrijke tafel met accenten van oranje en bruin. In de herfst wordt het al vroeg donker, dus zorg ervoor dat je iets van verlichting hebt tijdens het barbecueën, bijvoorbeeld buitenverlichting en kaarsen. Ga voor iets grotere kaarsen of gezellige kleine theelichtjes. Leuk is om te spelen met verschillende groottes en de kaarsen te verspreiden over verschillende plaatsen op tafel.

Heb jij al eens een herfstbarbecue gedaan? Heb jij nog tips? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 10 leuke dingen om thuis te doen in de herfst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here