DELEN

Wil je je huis anders inrichten, dan is het leuk en handig om een tekenprogramma te hebben. Ook als je plannen hebt voor een verbouwing, bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken, is dit handig. Natuurlijk kun je best zelf op papier een plattegrond tekenen, maar met een 3D tekenprogramma kun je veel meer. Of je nu wilt verbouwen, opnieuw inrichten of gewoon voor de lol: wij vonden vijf gratis tekenprogramma’s voor je waarin je je huis kunt tekenen.

1. De Ikea 3D teken tools

www.ikea.com

Ikea biedt al jarenlang verschillende tools aan om je huis te tekenen. Dit gratis tekenprogramma heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je droomkeuken tekenen, of je badkamer tekenen als je die wilt gaan verbouwen. Ikea biedt ook een tool aan waarmee je je hele huis gratis kunt tekenen en inrichten met spulletjes uit de catalogus. Zo zie je snel of spullen goed bij elkaar passen. Er zijn ook gratis planners waarmee je je eigen producten helemaal op maat kunt aanpassen naar je wensen. Gelukkig is er een handig overzicht van Ikea tools, waarmee je naar elk van de verschillende planners en 3d-tekenprogramma’s kunt gaan.

2. Floorplanner

www.floorplanner.com

Floorplanner is een handig programma waarmee je je huis kunt tekenen. Het bestaat eigenlijk uit twee delen. In het eerste deel kun je plattegronden tekenen. Floorplanner is hier beroemd mee geworden. Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin tekenen. Daarna kun je in 3D het huis inrichten. Er is een enorme hoeveelheid mogelijkheden om uit te kiezen, dus vind je in het programma vast meubels die je mooi vindt. Floorplanner wordt vooral gezien als een handige gratis tool om plattegronden te maken, maar wordt ook actief gebruikt om het huis in richten.

3. Google SketchUp

www.sketchup.com

Waar zouden we zijn zonder Google? Vrijwel overal is wel een programma voor. Zo ook voor het 3D tekenen van je huis: Google SketchUp. Het programma kan wat lastig zijn aan de start, maar levert uiteindelijk prachtige resultaten op als je eraan gewend bent. Even oefenen dus, om dit onder de knie te krijgen. Overigens is dit gratis tekenprogramma ook zowel voor verbouwingen als voor het inrichten van je huis geschikt.

4. RoomStyler

www.roomstyler.com

RoomStyler is een gratis tekenprogramma waarin je zelf je inrichting kunt ontwerpen. Zo kun je je huis compleet inrichten met andere meubels om te zien hoe dat staat. Uiteraard moet je wel eerst een plattegrond tekenen met de afmetingen van je kamers. Daarna bouwt het programma een 3D-versie voor je die je zelf kunt inrichten. Er zijn veel mogelijkheden, dus dit is zeker een leuke optie als je wat tijd over hebt.

5. Sweet Home 3D

www.sweethome3d.com

Het gratis tekenprogramma Sweet Home 3D heeft wel wat weg van de eerdere tools. Dit is ook een gratis tool. Een groot voordeel is dat hij niet alleen werkt in Windows, maar ook op de meeste andere besturingsprogramma’s. Daarnaast heeft Sweet Home 3D de mogelijkheid om in verschillende talen gebruikt te worden. Dit kun je zelf aanpassen naar je wensen. De tool is niet ideaal om te gebruiken voor een verbouwing, hoewel dat zeker een mogelijkheid is. Het programma is echter vooral gericht op meubels en inrichting.

Met deze 5 gratis tools kun jij je huis tekenen en kijken hoe je dingen anders wilt. Ze hebben allemaal de optie om een plattegrond te tekenen, om vervolgens in 3D te kijken hoe het eruit ziet. Zo krijg je een goed beeld van je huis als je wilt verbouwen of als je toe bent aan nieuwe meubels. Ga aan de slag en kies jouw favoriete gratis tekenprogramma!

2 REACTIES

  1. Bedankt voor het delen van deze programma’s. Ik ga er zeker wat uitproberen de komende tijd. Volgend jaar zijn mijn man en ik van plan om een huis te laten bouwen. Hopelijk kan ik door die programma’s wat ideeën opdoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here