DELEN

De lente staat binnenkort voor de deur! En dat betekent natuurlijk dat het de hoogste tijd is om de tuin een dezer dagen weer eens aan te pakken. En daarbij de veranda – mocht je over zo’n relaxt tuindeel beschikken, of er een willen maken. In deze blog delen we onze tips voor het veranda inrichten!

1. Behandel de veranda als een binnenplek

Hoewel de veranda uiteraard in de tuin staat, is het toch essentieel om het niet helemaal als een buitenplek te zien. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het concept erachter is simpel. Wie de veranda inricht alsof het een plek binnen is, gaat voor een waar karakter, en meer comfort.

In huis kies je er immers voor om alle registers te openen wat betreft interieur inrichting. Er liggen mooie kussens op de stoelen, er hangen schilderijen aan de muur en er is aan de details gedacht. Bij een buitenplek is dit over het algemeen anders: hier ga je meestal alleen voor het broodnodige, de rest laat je achterwege. Maar dankzij de overdekking van de veranda, is dat eigenlijk helemaal nergens voor nodig. Uitpakken maar, dus! Zo maak je er echt een plek van waar je het liefst nooit meer weg wilt.

Verder lezen? Het balkon opknappen: tips en ideeën!

2. Een beetje beschutting is gewenst

We zien het vaak: veranda’s die eigenlijk uit niets dan een simpel afdakje bestaan. In principe heb je natuurlijk niet meer dan dat nodig; maar om voor net wat meer luxe te gaan, pak je het anders aan. Bang dat het te beschut wordt? No worries: de plek is immers bedoeld om uit de zon te zitten; anders zou je je stoel wel verschuiven naar een plek onder de buitenlucht.

Die afdak mag dus van een behoorlijke kwaliteit zijn bij de inrichting van de veranda. Niet een paar eenvoudige platen, maar liefst met dakpannen. En als het even kan, kun je daarbij ook kiezen voor een verticale insluiting, in de vorm van een muur. Zeker op de plek waar meestal de wind op staat. Door een windbreker als deze zijn er meerdere momenten in het jaar waarop je op de veranda kunt zitten. Genieten geblazen, dus! En de voorkant laat je natuurlijk open – voor het uitzicht op de tuin en de zon.

De veranda inrichten: 3x tips en ideeën

3. Bepaal de look: traditioneel of modern?

De veranda doet ons in de meeste gevallen al snel denken aan de traditionele stijl. Zo staat hout daarbij centraal. En dat ziet er vandaag de dag nog altijd prachtig uit! Statig – zo maak je van de veranda een plek die er mag zijn.

Maar het veranda inrichten kan ook op een moderne manier – wat maakt dat de veranda in werkelijk ieder interieur een plek kan vinden. Ga in dit geval bijvoorbeeld voor meer glas in het hout: voor een lichtere uitstraling. En ook de meubelstukken die je in de ruimte plaatst bepalen natuurlijk een groot deel van de sfeer. Ga je voor robuuste, houten tuinstoelen, of liever voor verfijnde, moderne varianten? Maak zo helemaal jouw ding van het veranda inrichten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here