DELEN

Het is natuurlijk essentieel in iedere woning: verlichting! Anders wordt het wel erg lastig om ’s avonds de boel nog te kunnen zien. Maar naast dat verlichting praktisch is, kunnen de lampen in je interieur óók een heel stijlvolle toevoeging zijn aan je woning. En dat is natuurlijk meer dan welkom! In deze blog laten we je allerlei ideeën zien voor de verlichting in huis. Kijk mee!

Op een rij

Een trend die we vandaag de dag vaak zien wat betreft verlichting: op een rij! Wat we hiermee bedoelen? Dat je meerdere lampen in huis haalt – liefst met dezelfde look – en deze naast elkaar ophangt. Zo creëer je een speels effect in de ruimte! Dat blijft natuurlijk niet ongezien.

Het is bij dit idee wijsheid om goed na te denken over de locatie van de lampen. Zo ziet het er beeldschoon uit boven een langwerpige eettafel: een match made in heaven. Zorg er in dat geval uiteraard voor dat de voorste en achterste lamp precies gelijk uitkomen met de uiteindes van de tafel. Een ander idee? Hang een rij lampen op boven de bank in de woonkamer. Dat geeft een soortgelijk effect!

Op een rij: stijlvolle verlichting in huis

De nostalgische look

Had je verwacht dat er alleen moderne ideeën voorbij zouden komen in deze blog? Dat is niet helemaal het geval! Soms worden we namelijk ook heel gelukkig van een nostalgische look – zo ook bij verlichting in huis. Daarbij hebben we het in dit geval over de lamp met lampenkap. Ook vandaag de dag nog altijd een beauty in huis!

Of je ‘m nu als hanglamp of als staande variant in huis haalt: het is een even stijlvolle toevoeging aan je woning. Ook als bureaulamp is dit natuurlijk een optie! Prachtig op – verrassing – het bureau, maar net zo goed op een bijzettafel. En wat er nu zo handig is? Deze lamp past in vrijwel ieder interieur, op eigenlijk iedere plek! Daar hoef je verder dus niet over na te denken.

Verder lezen? Vintage items in het interieur: tips en tricks.

Niks mis met nostalgie: haal een ouderwetse lamp in huis

Gebruik voorwerpen opnieuw

Naast een lamp in een oude look, kun je ook oude items gebruiken voor verlichting in huis. Wat we daar nu toch weer mee bedoelen? Check de afbeelding hieronder: hergebruik items in je huis, maak er een lamp van! Dit is de ideale manier om een grappige en originele twist aan je woning toe te voegen.

Een grote glazen pot, waar eerder bijvoorbeeld augurken, jam of bieten in hebben gezeten, leent zich perfect voor dit idee. Eerst even goed schoonmaken, natuurlijk. En knutselen maar! Er zijn een heleboel tutorials te vinden om dit mooie werkje in elkaar te kunnen zetten. En geloof ons maar: het resultaat is niet alleen verrassend, maar ook nog eens super trendy!

Een unieke lamp in huis? Maak 'm zelf met oude voorwerpen in huis!

Lampen in een unieke kleur

We sluiten af met een eenvoudige tip voor de verlichting in huis – mocht je bovenstaand idee te veel gedoe vinden. Wie een nieuwe lamp gewoon in de winkel wil halen, doet er goed aan om daarbij op de kleur te letten. Iets waar je misschien niet zo snel bewust bij stilstaat. Terwijl het veel verschil kan uitmaken in je woning!

Ga voor verlichting in huis met een opvallende kleur: zo trek je meteen de aandacht. Denk aan tinten als rood, koper of groen. Een ander idee is om de kleur van de verlichting goed af te stemmen met de andere tinten in je woning. Zo kies je voor een accentkleur: een duidelijk kenmerk van een stijlvol huis!

Denk bij de verlichting in huis om de juiste kleuren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here