DELEN

We kunnen er maar geen genoeg van krijgen: vintage items in het interieur. Ze geven enorm veel karakter aan je woning – en dat is natuurlijk te allen tijde wenselijk. Geen wonder dat ze zo populair zijn in onze huizen! Maar wat zijn nu de vintage items die je niet mag missen? En hoe combineer je het oude met het nieuwe? Lees snel verder: in deze blog vertellen we je meer!

De mooiste items

Het is natuurlijk heel persoonlijk wat je als de mooiste vintage items in het interieur beschouwt. Maar we kunnen wel onze favorieten benoemen, en ophelderen welke items populair zijn. Er zijn een aantal key pieces te vinden die een interieur enorm prachtig maken. Dit gaat met name om de kast, de tafel of de eetstoelen: de schoonste tweedehands stukken.

Het voordeel wat hierbij komt kijken, is dat deze meubelstukken er in allerlei soorten en maten te vinden zijn. Het aanbod is groot! Je kiest met gemak je favoriete grootte, kleur, afwerkingen en details. Maar als we dan ook meteen onze favoriete look mogen noemen, dan komt toch wel het donkere hout en de robuuste karakteristiek naar voren. Dat is wat vintage items zo sterk maakt!

Wat zijn populaire vintage items in het interieur?

Let op de afmetingen

Tot nu toe hebben we het alleen over meubelstukken van een redelijk formaat gehad. Heb je daar geen ruimte voor in je woning? Dan is er natuurlijk genoeg ander moois te vinden! Let dan ook altijd op de afmetingen: het item moet wel echt passen in je woning, zeker als het om een robuuste look gaat. Anders doet het je huis al snel veel kleiner lijken!

Heb je nauwelijks plek over, maar wil je toch vintage items in huis halen? Ga dan voor vintage accessoires! Ook hier is genoeg van te vinden: van klokken tot potjes, van lijstjes tot vazen. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwetse typemachine in huis? Helemaal retro – en dat valt op! Zo maak je ook met kleinere items echt iets unieks van je woning.

Verder lezen? De kleine keuken inrichten: tips en tricks.

Let op de afmetingen van vintage meubelstukken in huis

Oud en nieuw komen samen

Hoewel er interieurs te vinden zijn waarin alles van de oude stempel is, is dat niet waar we het over hebben in deze blog. We hebben het juist over de manier waarop je oude items op trendy wijze in je woning kwijt kunt! Dat betekent dan ook dat je de oude items combineert met de nieuwe items in je huis. En geloof ons maar: dat hoeft heus niet ingewikkeld te zijn.

Vandaag de dag zijn er veel combinaties mogelijk. Zo is het juist mooi als je het donkerkleurige hout van de vintage items combineert met de lichtere tinten van je nieuwe stukken. Het mag allemaal! Durf de items ook direct met elkaar in verband te brengen. Heb je een oude eettafel? Daar mag je heus nieuwe stoelen omheen zetten. Staat er een oud kastje tegen de muur? Versier deze met moderne accessoires! Met combinaties als deze ga je voor een speelse look in je interieur – werkelijk waar prachtig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here