DELEN

Vierkant of rond, van wol of katoen, met of zonder print: er zijn nogal wat afwegingen die je moet maken bij de keus voor het perfecte vloerkleed. En dat kan misschien ingewikkeld lijken. Laat het je echter niet tegenhouden om een kleed aan te schaffen: het is immers een prachtige toevoeging aan je interieur. Met deze vloerkleed tips kom je er wel!

Vergeet het opmeten niet

In ons enthousiasme slaan we vaak al snel de belangrijkste tip over bij het uitkiezen van het vloerkleed: het opmeten! Dit is altijd de eerste stap wanneer het gaat om een nieuw vloerkleed. Het kleed moet immers passen in de ruimte waar jij ‘m wilt hebben. En dan hebben we het niet alleen over passen op de letterlijke manier – maar ook op het gebied van stijl. Een kleed dat nét niet helemaal uitkomt onder de bank of het bed oogt immers een stuk minder schoon.

Vloerkleed tips: let op het materiaal, vorm en print

Materiaal dat bij jou past

Vloerkleden zijn er te vinden in een heleboel materialen. Zo zijn katoen, viscose en wol stoffen die we vaak voorbij zien komen. Die hebben allemaal zo hun voordelen. Zo is katoen een lichte stof, die past bij een modern interieur. Ideaal als je wilt gaan voor een vloerkleed met een frisse look – niet per se de eyecatcher in huis, maar toch een mooie toevoeging.

Wie gaat voor wol, maakt een belangrijker item van het vloerkleed in huis. Deze stof trekt in grotere mate de aandacht: de stof is dikker en vaak hoger. Ook wordt wol gezien als karakteristiek: het doet ons denken aan de kleden die warm en zacht onder de voeten zijn. Heerlijk als je net uit bed stapt! Voor welk materiaal je ook gaat: kies het liefst voor een vloerkleed dat je kunt wassen. Voor een langere, frissere levensduur!

De vorm geeft karakter

Naast de maat en het materiaal is er nog iets wat de uitstraling van het kleed definieert: de vorm van het kleed. Zo wordt er vaak gekozen voor een vierkante of rechthoekige variant – daarmee zit je eigenlijk altijd goed. Maar ook het ronde vloerkleed is vandaag de dag populair. Deze vorm zorgt voor een wat speelser effect. Ideaal als het kleed een hoofdrolspeler mag zijn in de kamer!

Lees ook: Tips om je huis persoonlijker te maken.

Vloerkleed uitkiezen: ga je voor basic of pak je uit?

Vloerkleed tips: de print maakt het af

De laatste belangrijke stap in de zoektocht naar het vloerkleed dat bij jouw interieur past, is de keus voor de print. Zo kun je er uiteraard voor gaan om een basic kleed in huis te halen: bestaande uit bijvoorbeeld één kleur, zonder een verdere print. Dit is de verstandigste keus als het kleed puur in huis wordt gehaald om praktische redenen, of wanneer de kamer al vol staat met andere opvallende items. De veilige weg!

Maar vandaag de dag zijn vloerkleden er ook met allerlei opvallende prints te vinden – dat mag natuurlijk niet onbenoemd blijven in deze lijst met vloerkleed tips. Van stippen tot strepen, van Aztec tot bloemen: de opties zijn vrijwel eindeloos. En dat maakt dat er hoe dan ook een vrolijk exemplaar te vinden is dat helemaal bij jouw woning past!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here