DELEN

Het lijkt het geval te zijn dat we altijd maar voor licht, licht en nog eens licht willen gaan in onze woningen. Grote kans dat je daarbij automatisch de neiging hebt om dit idee te volgen – misschien heb je er zelfs überhaupt nooit anders over nagedacht. Maar ook voor een donker interieur valt wat te zeggen: dit is enorm stijlvol en uniek! In deze blog ontdek je alle voordelen van een interieur in een donkere tint.

De sfeer is ongekend

Over een licht interieur durven we eigenlijk wel te stellen: het kent maar weinig sfeer. Natuurlijk is het fijn als je bijvoorbeeld veel lichtval in huis hebt, maar het brengt nu niet zozeer gezelligheid met zich mee. Met donkere tinten in het interieur zit dit meteen anders. Dat brengt een warm gevoel met zich mee!

Denk bijvoorbeeld aan een diepblauwe muur of aan een houten vloer in een donkerbruine tint: heb je daar niet direct een gevoel bij? Het doet ons denken aan gezelligheid en knusheid – ideale eigenschappen om aan je interieur toe te voegen! Zo ga je echt voor een huis met karakter: alleen de kleurkeus kan hierbij al sterk bepalend zijn.

Een donker interieur: enorm sfeervol!

Het gevoel van privacy

Vind je het belangrijk om thuis een gevoel van privacy te hebben? Dat kunnen we maar al te goed begrijpen: thuis bevind je je immers in jouw zone, de plek die voor jou eigen is. Hoewel dit gevoel uiteraard met name wordt bepaald door zaken als de plaatsing van de ramen in je huis, kan ook het kleurgebruik er een rol in spelen. Juist: een donker interieur zorgt voor een sterker gevoel van privacy!

De donkere tint heeft namelijk een bepaalde werking op je gemoedstoestand, die toch meer in een afgezonderde stand gaat staan in een donkere omgeving. Net zoals je anders misschien met name ’s avonds dit gevoel hebt, ervaar je dit voortaan de hele dag lang. En dat voelt goed!

Meer over interieur? Stijlvolle ideeën voor verlichting in huis!

Een ware trendsetter

Zoals we al eerder noemden, was het lichte interieur een tijd lang niet weg te slaan uit de ideeënwereld van het wonen. Maar eerlijk is eerlijk: inmiddels hebben we dit wel weer een keertje gezien. Tijd voor wat nieuws! En met een donker interieur ben jij op dat gebied een echte trendsetter. Er zijn momenteel namelijk nog niet veel mensen die voor deze look gaan.

Dat vergroot wat ons betreft de reden om deze keus juist wél te maken! Is het immers geen groot plezier om voorop te lopen wat betreft de inrichting van je woning? Zo maak je echt iets unieks van je huis. Tijd om die gasten voortaan te imponeren! De kans is aanwezig dat ze nog nooit zo’n mooi huis als jouw woning hebben gezien. Score!

Wees een trendsetter met een donker interieur!

De mogelijkheid tot een mooi contrast

We willen afsluiten met een combinatie tussen een licht en een donker interieur. Want hoewel we het eerder alleen over donkere tinten hebben gehad, kun je de boel uiteraard ook combineren. Dit zorgt nog altijd voor een bijzondere look: jij kiest niet voor het een of het ander, maar gooit lekker alles bij elkaar.

Hoe je dit idee in je woning verwerkt? Ga bijvoorbeeld voor een donkerkleurige wand, maar juist een lichtkleurige vloer in je huis. Of precies andersom – het is maar net wat jij het mooist vindt. Zo breng je twee prachtige werelden samen!

1 REACTIE

  1. Zo hee weer wat geleerd. Ja door alle blogjes lezen had ik er wel eens iets van gelezen van je, maar hoe het nou precies zat?? Lijkt me wel echt vervelend om te hebben, maar handig dat je het nu voelt aankomen. Ik ben nog nooit flauwgevallen en het lijkt me heel eng haha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here