DELEN

De dagen worden weer langer en dat geeft ons weer energie. Het voorjaar zorgt sinds mensenheugenis voor actie in huis. Onze grootouders en ouders noemden het ‘de grote poets’. Het hele huis werd ondersteboven gehaald en alles kreeg een beurt. Anno 2018 doen we het een tikje anders maar is er wel nog een aanwijsbare piek te zien. Laten we eens gaan kijken wat de woonbeurs Interio deze winter voor dit jaar aan nieuws onder de zon heeft laten zien en of deze trends door zullen zetten.

Interio Gent

Deze beurs voor woninginrichters vindt elk jaar in Gent plaats. Je vindt er exposanten met producten voor Raam, Wand, Decoratie en Slapen.  Zij laten op hun beurt producten zien welke voortgekomen zijn uit internationale beurzen uit Azië en Europa.

mode raambekleding
Bron Interio

Grijs is nog steeds hot, zij het dat het grijs steeds meer naar beige neigt en zó een warme uitstraling krijgt. Het kan dan gemakkelijk worden gecombineerd met zachte groen, petroleum, geel en mauve tinten. Een mooi voorbeeld van het nieuwe grijs is deze kleur houten jaloezie in Pigeon Grey.

Houten jaloezieen

Taupe kleuren

Dit jaar zullen taupe kleuren naast het zachte grijs het meest gevraagd zijn.  Bij deze kleur kun je veel andere producten combineren zoals Verf en behang.  Taupe geeft warmte en straalt gelijktijdig rust uit. Je combineert het gemakkelijk met meubels en vloeren. Het merk Hewo®, een raamdecoratiefabriek welke in Nederland produceert manifesteert zich sterk met duo rolgordijnen. Ze bieden een concept waarbinnen je zelf je duo rolgordijn kunt ontwerpen.  In januari introduceerden zij de Trendy serie, een duorolgordijn met een luxe textiel look in diverse taupe kleuren en méér. De dichte banen zijn 10 cm en dat is iets breder dan een regulier duo rolgordijn en stralen erg veel rust uit. Tussen de dichte banen door heb je een goed zicht naar buiten terwijl je overdag niet van buiten naar binnen kijkt.

Geel, Blauw, Roze en Groen

Deze kleuren laten zich gemakkelijk met grijstinten combineren.  Een tint past immers bij nagenoeg alle kleuren. De kleur ‘marsala’ afgeleid van roze en welke twee jaar geleden als favoriete kleur werd geïntroduceerd is nog steeds aanwezig in het kleurpalet van 2018. Of deze kleur doorzet is nu nog moeilijk te beoordelen. Onbewust worden we gestuurd in een bepaalde richting maar een uitspraak richting één kleur die het gaat worden durf ik nog niet te doen. Het allerbelangrijkste is dat jouw huis voelt als thuis en dat een kleur bij je past.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here