DELEN

Een blokhut is heus niet alleen iets voor in de Ardennen. Ook in je tuin staat het zeker niet mis. Het heeft bovendien een aantal voordelen die je bij een poolhouse bijvoorbeeld niet hebt. Het hoeft hoe dan ook niet te verbazen dat steeds meer mensen voor zo’n blokhut kiezen. De belangrijkste voordelen doen we in ieder geval even uit de doeken.

# 1. Flexibele tuinruimte

Het grote voordeel van een blokhut is misschien wel dat het voor zowat alles te gebruiken is, zeker omdat het in principe ook verschillende kamers heeft. Veel is natuurlijk wel afhankelijk van het type blokhut, want ze komen in alle soorten en maten. De grote versie kan je in ieder geval inrichten als ontspanningsruimte of logeerruimte voor vrienden en familie, maar tegelijkertijd bijvoorbeeld ook als thuiskantoor. Zo heeft het altijd wel nut.

Hoe dan ook heb je steeds een plekje om je in terug te trekken. En dat is toch heel belangrijk als je kinderen in huis hebt en het al eens druk dreigt te worden. Een boek, een kopje thee en vooral genieten van de rust! Alleen al daarom zou je een blokhut willen.

# 2. Seizoen na seizoen van dienst

Je kan ook gewoon een heel jaar door van je blokhut genieten. Een blokhut is gemaakt van natuurlijk isolerende materialen en over het algemeen is het er zowel in de herfst als in de prille lente warm genoeg. In de zomerperiode biedt het dan weer bescherming tegen de warmte. Omdat het dan allicht leuker is om de buitenlucht op te snuiven, kan je eventueel een blokhut met overkapping verkiezen. Enkel tijdens de winter kan het al eens te koud worden in een blokhut, maar met een enkel verwarmingselement krijg je zo’n compacte blokhut al snel op temperatuur. Gebruik je de blokhut liever niet in de winterperiode? Dan kan je er je tuinmeubilair opbergen. En zo is het elk seizoen van dienst.

# 3. Past in elke tuin

Past in elke tuin

Niet alleen kan je een blokhut heel flexibel gebruiken, het stelt zich ook zelf heel flexibel op. Hiermee bedoelen we dat zo’n blokhut eigenlijk in elke tuin een plaatsje heeft. Een blokhut hoeft per slot van rekening lang niet altijd een authentieke houtlook te hebben. Ook moderne blokhutten behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er blokhutten die passen in een kleine tuin of kan een blokhut zelfs op een platform worden geplaatst zodat het ook op een helling kan worden geplaatst.

# 4. Geschikt voor elk budget

Wat het budget betreft, hoef je je geen zorgen te maken. Blokhutten zijn er echt in alle prijsklassen. Voor 2.000 tot 2.500 euro heb je al een klein model, inclusief vloer, funderingsbalken, dakshingles, dubbel glas en hang- en sluitwerk. Je moet dan natuurlijk wel zelf nog even preventief beitsen en ook isolatiemateriaal is vaak niet inbegrepen, maar door zelf het een en ander te doen kan je in ieder geval wel besparen. Anderzijds zijn er ook luxueuze, afgewerkte modellen van meer dan 10.000 euro. Je kiest dus gewoon zelf hoeveel je aan een blokhut wil spenderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here