DELEN

Ondanks dat mollen onder de grond leven, kunnen ze toch voor betrekkelijk veel overlast zorgen. Het ongedierte graaft namelijk allerlei gangen in de aarde. De kans is aanwezig dat mollen ook gangen onder jouw tuin graven. Het overtollige zand drukt een mol naar het aardoppervlak toe, waardoor er een molshoop ontstaat. Indien er veel molshopen in jouw tuin opduiken, kan dit voor behoorlijk wat overlast zorgen. Er wordt dan namelijk schade aangericht aan jouw tuin. Niemand zit dan ook te wachten op dit ongedierte in zijn tuin. Toch kan iedereen te maken krijgen met mollen. Heb jij er momenteel ook mee te maken? Dan wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk van dit ongedierte af. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij hierbij te werk moeten gaan. Daarom helpen wij jou graag een handje. In de onderstaande tekst vertellen wij jou wat je kan doen tegen mollen in jouw tuin!

Mollen bestrijden

Een eerste optie die je hebt, is het bestrijden van mollen. Dit kan op verschillende manieren. In totaal kennen wij drie manieren die over het algemeen betrekkelijk goed werken tegen mollen. Indien jij één van de onderstaande methodes toepast, is de kans groot dat de mollen uit jouw tuin verdwijnen.

1. Gebruik mollengif

Zoals bij zoveel ongedierte het geval is, zijn ook mollen te bestrijden met behulp van gif. Om succes  te boeken, doe je er goed aan speciaal mollengif te gebruiken. Heb jij dit vergif inmiddels in huis? Strooi dan wat in de gangen. Maak hiervoor eerst een opening in de molshoop. Het is ook handig om wat vergif op de molshoop zelf te strooien. Wat er gebeurt als de mol in aanraking komt met het gif? Dan sterft het beestje. Hoe vaker jij vergif strooit, des te sneller jij van de mollen verlost bent.

2. Maak gebruik van carbid

Een tweede optie om mollen te bestrijden is door carbid te gebruiken. Ook hiervoor moet jij eerst een opening in de molshoop maken. Gelukt? Gooi hier dan vervolgens ongeveer een halve kilo carbid in. Giet vervolgens wat water over het carbid. Als het goed is hoor je nu een sissend geluid. Dit is een goed teken, want in dat geval komt er een stof vrij uit het carbid. Mollen hebben een hekel aan deze stof, waardoor zij jouw tuin binnen de kortste keren zullen verlaten. Vergeet niet het gat in de molshoop weer te dichten. Doe je dit niet? Dan kan de stof die vrijkomt makkelijk via deze opening ontsnappen. In dat geval heeft het mollen bestrijden met carbid natuurlijk geen zin.

3. Zet rookbommen in

Mollen hebben niet alleen een hekel aan carbid, maar ook aan rook. Daarom worden er ook vaak rookbommen ingezet voor het bestrijden van mollen in een tuin. Om deze methode succesvol toe te passen, is enige kennis van mollenbestrijding nodig. Daarom raden wij jou niet aan om de mollen zelf te lijf te gaan met behulp van rookbommen. Heb je geen succes geboekt met de bovenstaande methodes? Doe dan een beroep op een professionele ongediertebestrijder voor het bestrijden van mollen met rookbommen.

Mollen vangen

Naast het bestrijden van mollen is het ook mogelijk om het ongedierte te vangen. De meeste mensen maken hiervoor gebruik van een mollenklem. Om succes te boeken met deze klemmen, raden wij je aan er meerdere te verspreiden over jouw tuin. Wat er precies gebeurt als er een mol in de klem komt? Dan slaat deze dicht. De mol gaat hierdoor op slag dood. Vind jij dit toch een wat te rigoureuze manier om de mollen te lijf te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om het ongedierte te vangen met behulp van een mollenkoker. Deze koker plaats je in een reeds gegraven gang door de mol. Zodra de mol omhoog komt en de koker ingaat, kan hij niet meer terug. Achter hem sluit namelijk een deurtje. Ontsnappen is niet mogelijk, maar de mol blijft wel in leven.

Professionele mollenbestrijding

Zoals je kon lezen zijn er genoeg manieren waarop jij mollen in jouw tuin te lijf kunt gaan. Dit wil echter niet zeggen dat iedereen er ook succes mee boekt. Soms worden bestrijdingsmethodes gewoonweg verkeerd toegepast. In dat geval worden de mollen natuurlijk ook niet bestreden of verjaagd. Het kan echter ook zijn dat er sprake is van een mollenplaag. In dat geval zijn de mollen in groten getale aanwezig in jouw tuin. Het heeft dan niet veel zin om een paar klemmen te plaatsen. De kans dat je alle mollen vangt is namelijk minimaal. Wil jij desondanks toch snel verlost worden van dit ongedierte? Doe dan gewoon een beroep op een professionele ongediertebestrijder. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij de mollen in jouw tuin te lijf moet gaan. Dit kost je weliswaar wat geld, maar je weet wel zeker dat er straks in ieder geval geen mollen meer aanwezig zijn in jouw tuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here