DELEN

Een oppottafel is een multifunctioneel meubel voor gebruik in de (moes)tuin, in de kas of op het balkon. Het geeft je extra werkruimte zodat je niet de hele tijd aan de grond moet werken. Je moet een oppottafel niet verwarren met een kweektafel of een moestuinbak.

Er worden een groot aantal oppottafels te koop aangeboden en deze zijn niet allemaal even kwalitatief of geschikt voor jouw doeleinden. Jij hebt de beste oppottafel nodig en hier lees je over de eisen waaraan deze dan moet voldoen.

Een goede oppottafel heeft een mooi groot werkblad

Wil je een oppottafel gebruiken omdat deze praktisch is, dan kan je het zien als een extra werkblad in je tuin. Je gebruikt het om planten over te potten, om zaadjes in de kweekbak te zaaien en om andere werkzaamheden op een fijne hoogte uit te voeren. Het is belangrijk dat het werkblad groot genoeg is voor wat jij ermee wilt doen. Werk je veel in de tuin, dan is het fijn als je mooi de ruimte hebt.

Heb jij wieltjes nodig?

Een oppottafel met wieltjes is ideaal als je deze gemakkelijk op verschillende plekken neer wilt kunnen zetten. Op die manier kan je hem gebruiken op de plek waar je aan het werk bent. Of als je potten op de tafel zet, dan rijd je ze in één keer naar de plek waar je ze neer wilt zetten. Daarna zet je hem net zo gemakkelijk weer naar waar hij opgeborgen staat tot je hem nodig hebt.

Een plek voor kruiden op je balkon

Met een oppottafel kan je overal tuinieren. Ook als je alleen een balkon tot je beschikking hebt. In het urban gardening blog Maarnatuurlijk.be vind je voldoende informatie over alles wat je met jouw oppottafel kunt doen. Zet een aantal kruidenplantjes op de oppottafel en plaats deze op een zonnige plek op je balkon of in je stadstuintje. Je creëert in een handomdraai een kruidentuin, zonder dat je een stuk grond gebruikt.

Wat maakt een oppottafel de beste oppottafel

Goede oppottafels hebben ruimte voor opslag

Terwijl je je oppottafel gebruikt heb je gereedschap nodig. De beste oppottafel heeft voldoende opslag voor jouw spulletjes. Dat kan alleen een plank zijn onderop, of verhoogde planken boven het tafelblad. In de wintermaanden, als je je oppottafel niet gebruikt, kan je daar kachelhout op bewaren, je potten bewaren voor volgend jaar of je gereedschap opbergen voor de winter.

De beste oppottafel is ook mooi

Er worden schitterende oppottafels gemaakt en het is ook belangrijk dat deze er mooi uitziet. Kies voor een oppottafel in de stijl van je balkoninrichting of van je tuin en dit wordt een prachtige blikvanger. Een lege hoek of een kale muur wordt er direct mee opgefleurd.

Je kunt hem ook alleen voor dat doeleinde gebruiken en er bloemen op zetten. Een oppottafel is niet alleen om aan te werken, maar hij kan ook fungeren als decoratie. Zo lang deze aan jouw specifieke eisen voldoet, is de oppottafel perfect voor jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here