DELEN

Heb je last van muizen in huis? Of wil je voorkomen dat je straks een muis in huis voorbij ziet lopen? Muizen knagen aan etensvoorraden, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Ze kunnen ziektes overbrengen en je huis vervuilen met uitwerpselen en urine. Muizen in huis hebben is dus geen pretje. Wat te doen tegen muizen? Met deze diervriendelijke tips kan je muizen bestrijden in huis!

muizen in huis

1. Muizen in huis: houd je huis proper

Je kunt een muis in huis voorkomen door je huis proper te houden. Als er geen etensresten te vinden zijn en je regelmatig stofzuigt, heeft dit dier ook niets te zoeken in jouw woning. Daarnaast is het verstandig om eten op te bergen in goed afsluitbare dozen, trommels en kastjes zodat muizen er niet bij kunnen.

2. Muis in huis: maak alle kieren en gaten dicht

Muizen in huis bestrijden, hoe doe je dat? Muizen kunnen zich heel klein maken en worstelen zich zelfs door gaatjes van een halve centimeter. Zorg er daarom voor dat alle gaten in huis dicht worden gemaakt. Onder de deur kan je eventueel een deurborstel bevestigen.

3. Wat te doen tegen muizen? Schaf een kat aan

Je kunt ook muizen in huis verjagen door een kat aan te schaffen. Dit is wellicht de beste en meest gezellige manier om een muis in huis weg te houden. Je hoeft heus geen echte muizenjager te nemen, want alleen al de geur van katten schrikt muizen af. Maar let op: neem alleen een kat als je daar echt tijd, aandacht en liefde voor hebt. Het is niet de bedoeling dat je de kat alleen gebruikt tegen muizen in huis.

Lees ook: Wel of geen kat nemen? De voor- en nadelen op een rijtje

wat te doen tegen muizen

4. Muizen bestrijden in huis met geur

Wat te doen tegen muizen in huis? Deze dieren hebben een hekel aan de geur van munt en eucalyptus. Doe daarom een beetje geurende olie in een oliegeurhouder, zet er een waxinelichtje onder en steek hem aan. Zo verspreidt de geur zich door de ruimte waardoor de muizen zich snel uit de voeten zullen maken.

5. Muizen verjagen met geluid

Wat doen tegen muizen? Ultrasone muizenverjagers zijn apparaatjes die bepaalde geluidssignalen uitzenden. Dit geluid is voor mensen onhoorbaar, maar voor een muis is dit ontzettend irritant en stressvol waardoor ze snel weg zullen lopen. Bij het kopen van zo’n apparaatje is het belangrijk dat je op het bereik let. Vaak is één apparaat niet voldoende voor een hele woning.

6. Muis vangen met zoetigheid

Muizen in huis, wat te doen? Dat muizen gek zijn op kaas is echt een fabeltje. Je verwacht het misschien niet, maar muizen zijn echte zoetekauwen en houden heel erg van chocolade en pindakaas. Wil je een muis in huis vangen? Maak dan gebruik van een diervriendelijke muizenval en iets zoet om ze te lokken.

Je kunt diervriendelijke muizenvallen kopen bij de dierenwinkel. Let er wel op dat je de muis ver genoeg van huis, minstens één kilometer, weer vrijlaat zodat hij niet direct weer achter je aan loopt in huis.

7. Ruim je garage op

Vaak wordt een garage als opslagruimte gebruikt met spullen die je nooit meer nodig hebt. Om een muis in huis te vermijden is het belangrijk dat je de garagepoort en garagedeur goed afsluit. Controleer ook of het rubber niet is weggevreten en open staat.

muis in huis

Zo, dit zijn een aantal diervriendelijke tips tegen muizen! Hoe kan je muizen in huis herkennen? Soms kan je horen dat er muizen zijn. Maar je kunt het ook zien aan de muizenkeutels en aangevreten voedselverpakkingen.

Ga je muizen vangen in huis? Draag dan altijd handschoenen als je een muis of uitwerpselen aanraakt en was je handen daarna heel goed. Spits- en veldmuizen kunnen via hun uitwerpselen infecties overbrengen op mensen. Als je muizen(sporen) aantreft, is het dan ook belangrijk dat je ze snel weer het huis uit jaagt. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here