DELEN

Is je buitenschrijnwerk aan vervanging toe of ga je nieuwe houten ramen en deuren kopen? Dan heb je keuze uit diverse (hard)houtsoorten. Wij lijsten hieronder enkele kwalitatieve en duurzame soorten op, zodat jij je keuze sneller kan maken!

Meranti

Meranti is geschikt voor zowel binnenkozijnen als voor buitenschrijnwerk, zoals ramen en deuren. Het hout heeft een typische roodbruine, rozerode of bleekroze kleur en is doorgaans heel duurzaam. Ramen en deuren uit meranti kunnen makkelijk in een kleur naar keuze worden geschilderd. Zo kan je je schrijnwerk helemaal afstemmen op de stijl van je woning. Meranti is een houtsoort die niet vergrijst, in tegenstelling tot bijvoorbeeld padoek.

Padoek

Padoek is afkomstig van Afrikaanse bomen. Het bruine hout met rode tinten heeft een karakteristiek uiterlijk. Hou je van een zilverkleurige vergrijzing, dan is padoek iets voor jou. Het hout is erg duurzaam en goed bestand tegen tal van weersinvloeden, vocht en schimmels. Padoek heeft een levensduur van meer dan 25 jaar en vereist weinig onderhoud.

Afrormosia

Afrormosia is een sterke en duurzame Afrikaanse houtsoort. Ideaal dus voor je houten ramen en deuren. De goudbruine kleur van afrormosia geeft je buitenschrijnwerk een mooie en unieke look. Je kan deze houtsoort ook perfect binnenshuis gebruiken voor bijvoorbeeld traptredes en vloeren. Net zoals padoek, heeft ook afrormosia een erg lange levensduur en is het onderhoudsvriendelijk.

Sapelli

Sapelli is ook een Afrikaanse houtsoort. Het kent diverse toepassingen zoals parketvloeren, binnenschrijnwerk, meubels en natuurlijk buitenschrijnwerk. Het heeft een prachtige roodbruine tot paarsbruine kleur. Je geniet bovendien van de heerlijke cederachtige geur van het hout!

Accoya

Accoya is de meest toonaangevende gemodificeerde (acetylatie) houtsoort ter wereld. Dit hout heeft tal van voordelen: duurzaam, esthetisch, slijtvast, weerbestendig en krachtig. Ook accoya heeft een levensduur van meer dan 25 jaar en is zeer geschikt voor buitenschrijnwerk!

Eik

Eik

Eik is misschien wel dé bekendste houtsoort en wordt zowel binnen- als buitenshuis gebruikt. In vergelijking met tropisch hardhout, is eik minder duurzaam. Kies daarom voor eik van hoge kwaliteit. Het is ideaal voor je buitenschrijnwerk, zoals houten deuren, ramen en poorten. Eik is van nature onbewerkt en lichtbruin. Je kan het afwerken in een kleur naar keuze.

Afzelia

Afzelia is een duurzaam, tropisch, Afrikaans hardhout met een bruine kleur en rode accenten. Opgelet: deze houtsoort dien je goed te behandelen met een gepast product. Vocht van regen kan anders een deel van de stoffen van het hout wegspoelen en hierdoor kunnen er vlekken ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here