DELEN

Heb ook jij ooit jouw smartphone laten vallen? Heb je schrik om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit? Of wil je gewoon een optimale bescherming tijdens een winterse bui? Je bent vast niet alleen.

Je hoopt uiteraard om zo lang mogelijk van jouw favoriete telefoon te kunnen genieten. Hiervoor neem je best maar enkele voorzorgsmaatregelen. Niet enkel een beschermend hoesje is hierbij aangeraden. Ook jouw software kan immers wel wat extra protectie gebruiken. Ik zocht voor jou uit hoe jij jouw smartphone optimaal beschermt. Als kers op de taart geven we ook nog even enkele van de leukste hoesjes voor jouw iPhone mee. Bescherming mag immers niet toornen aan het visuele, of niet soms?

Bescherming van software

Cybercriminaliteit komt vandaag de dag steeds vaker voor. Vooral gebruikers met het besturingssysteem Android lopen hierbij het grootste risico. Om je optimaal te beschermen tegen virussen is het dan ook aangeraden om bij het downloaden van een applicatie toch even goed op te letten. Kan ik deze app vertrouwen? Wat vertellen de recensies mij over deze app? Wie is de fabrikant? En vooral: heb ik deze app echt wel nodig? Als voorzorgsmaatregel kan je evenwel beveiligingssoftware installeren op jouw telefoon. Indien je op reis gebruik maakt van een onbeveiligd netwerk is dat zelfs een must. Deze programma’s zijn net dezelfde als de bekende antivirusprogramma’s die je reeds draaien hebt op jouw laptop of pc. Denk hierbij aan McAfee, Symantec, Bullguard en zoveel meer.

Bescherming bij diefstal

Niet enkel kan je het slachtoffer worden van een cyberaanval, maar evenzeer kan het gebeuren dat iemand het gemunt heeft op jouw toestel. Of stomweg je smartphone verliezen is natuurlijk ook geen pretje. Voor deze zaken kan je eveneens terecht bij beveiligingssoftware. Zo is het mogelijk om jouw smartphone te traceren, te blokkeren of zelfs de informatie te wissen van op een afstand. Apple voorziet hiervoor de app ‘Find my iPhone’. Bij Android vind je dan weer de app ‘Apparaatbeheer’ terug, waarmee je de locatie van jouw toestel op het spoor komt.

Vergeet niet om vooraf toch even een wachtwoord in te stellen, zo is het voor de dief of de vinder van jouw smartphone alvast een stuk moeilijker om aan jouw gegevens te raken. Ook een (voldoende snelle) schermvergrendeling is een must voor een optimale bescherming tegen dieven.

Bescherming van de hardware

Voor extra bescherming kies je ten slotte voor een hoesje, een case en/of een schermprotector. Of je nu op zoek bent naar Iphone-cases of een flipcase voor je Androidtoestel: iedereen vindt wel zijn favoriet exemplaar. Op zoek naar een hoesje dat jouw telefoon enkel beschermt tegen krassen? Dan kom je al snel uit bij een flipcover of een screenprotector. Ben je dan weer op zoek naar een volledig waterdicht beschermhoesje? Ook dit is een mogelijkheid. Het is enigszins een zoektocht maar wel één die zeker zijn nut zal bewijzen!

Om jou alvast een beetje op weg te zetten, sommen we voor jou nog enkele van de leukste hoesjes voor je iPhone op.

Enkele van de leukste iPhone hoesjes op een rij

We starten met de transparante telefoonhoesjes. Deze erg populaire hoesjes met grappige figuren staan bekend om hun leuke en creatieve design. Een variant hierop zijn hoesjes met jouw initialen, ook altijd leuk! Op zoek naar een beschermingshoesje dat fijn en zacht in de hand ligt? Dan is een silicone hoesje voor jou ideaal. Voor volledige bescherming ben je dan weer best met een lederen wallet hoes.

Het gewenste model gevonden? Dan geniet jouw toestel nu van een optimale bescherming én een hippe look. Extra leuk, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here