DELEN

Het is niet alleen belangrijk dat je kiest voor een veilig kinderstoeltje, wat natuurlijk essentieel is, maar uiteindelijk moet een kinderstoeltje toch ook gewoon mooi ogen. De kinderstoel moet daarom netjes bij je interieur passen, net als alle andere stoelen die je reeds in huis hebt. Hieronder vind je waar je zoal op moet letten.

Een kinderstoel is een volwaardig interieurelement

Het is vooral een kwestie van de interieurstijl te respecteren. Een leuk, hip en modern interieur en dan een antieke, houten kinderstoel? Dat kan gewoon niet goed ogen. Heb je mooie, zwarte stoelen en een tafel met zwarte poten? Dan kies je gewoon voor een zwarte kinderstoel. Ook wat de materiaalkeuze betreft, is het vaak het beste om de keuzes gewoon door te trekken, maar hier zijn de opties vaak iets beperkter. Eigenlijk moet je een kinderstoel net als elke andere stoel in je woning behandelen en dan ben je al op de goede weg.

Er bestaan ook meegroeistoelen die je stap voor stap kan aanpassen en die zelfs tot in de tienerjaren te gebruiken zijn. De Tripp Trapp is daar een bekend voorbeeld van. Omdat de zitting en de ruggensteun verstelbaar zijn, blijft zo’n Tripp Trapp netjes met je kind meegroeien. Zo’n meegroeistoelen kunnen een goed idee zijn, maar houd er rekening mee dat tijden en interieurstijlen veranderen. Het kan dus interessanter zijn om te kiezen voor een neutraal exemplaar dat ook in de stijl van je interieur past, maar dat tegelijkertijd makkelijker mee kan evolueren.

Kinderstoel moet de juiste hoogte hebben

Kinderstoel moet de juiste hoogte hebben

Een ander aandachtspunt bij je zoektocht naar een kinderstoel die bij je interieur past, is de hoogte van de tafel. Je stoelen heb je gekozen in functie van de hoogte van de tafel en voor de kinderstoel doe je net hetzelfde. Het belangrijkste is dat je kindje op de goede hoogte zit en echt deel uitmaakt van het tafelgebeuren. Het maakt bovendien ook het voederen eenvoudiger. Kinderstoelen komen in verschillende hoogtes en dus is er veel mogelijk. Je kan zelfs een eetstoel voor je baby vinden die perfect past bij een hoge bartafel.

Wil je de kinderstoel aan meerdere tafels kunnen gebruiken? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een kinderstoel die in hoogte verstelbaar is. Ga wel altijd na in welke mate dat het geval is. Sommige kinderstoelen zijn enkel in stapjes verstelbaar en dan gaat het misschien opnieuw niet werken. Daarnaast houd je natuurlijk ook altijd rekening met de minimum- en de maximumhoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here