DELEN

De herfst staat alvast te trappelen om helemaal los te barsten. Dat wil niet alleen zeggen dat de bladeren opnieuw van de bomen dwarrelen en de slaapmuizen zich alvast klaarmaken voor hun winterslaap. Nee, de herfst is ook het moment voor de najaarsmode. Er is toch niemand die zegt dat je niet stijlvol door de regen kan ploeteren? Vooraleer de zomerse kleedjes weer een minder prominent plekje in de kast krijgen, moet je dan wel even de boel uitmesten. Hieronder vind je vier tips om dat heel efficiënt te doen.

# 1. Gooi weg wat weg mag

Schoon schip maken is niet altijd even eenvoudig. Wat gooi je weg en wat blijft? Vraag je in de eerste plaats eerst af welke kledingstukken je nu nog zou kopen. Wat je vandaag links zou laten liggen, draag je morgen waarschijnlijk niet meer. Dat kan je dan ook wegdoen. Heb je kleedjes of broeken waar je al jaren niet meer in past? Stop dan met jezelf te pijnigen want ook dit jaar is het vrij plausibel dat het niet gaat lukken. Doe ze gewoon weg en maak plaats voor kleren die je wel goed doen voelen. En als je plompverloren toch wat kilo’s zou verliezen? Dan is er niets zo leuk als jezelf belonen met een dagje shoppen.

# 2. Neem de twijfels weg

De kans is groot dat je bij sommige kledingstukken toch nog twijfelt tussen houden of wegdoen. Een goede manier om dat te voorkomen is door alle kapstokken omgekeerd te hangen. Wanneer je dan toch iets aandoet, hang je de kapstok weer op de normale plek. Wat bij de lenteschoonmaak nog steeds omgekeerd hangt, kan je dan afdanken. Vergeet je ze dan wel niet in een textielcontainter te gooien zodat een ander er ook nog iets aan heeft?

# 3. Extra structuur aanbrengen

Extra structuur aanbrengen

Nu je alles ook even uit je kleerkast hebt gehaald, is het tijd om wat meer structuur aan te brengen. Plaatsgebrek is de grootste klacht bij kleerkasten, maar vaak valt er echt wel een mouw aan te passen. Er zijn verschillende DIY-manieren om dat te doen. Wat bijvoorbeeld goed werkt, zijn doorzichtige dozen en mandjes. Daar kan je veel in kwijt en je ziet altijd wat erin zit. Ideaal om er bijvoorbeeld je kousen en lingerie in op te bergen. Ook handig zijn kleine stukjes pvc-buizen die rechtop staan in de lade, waarmee je perfect je sjaals of plastrons kan opbergen.

# 4. Overweeg een nieuwe kleerkast

Kleerkasten hebben het vaak zwaar te verduren. Kleedjes gaan er met zwier uit, ze vliegen er in bolletjes opnieuw in en om de zoveel tijd gooien we alles opnieuw overhoop. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze, net zoals die iconische bell bottoms, ooit hun beste tijd achter de rug hebben. Nee, soms is het echt niet ’t innerlijke dat telt. Als het echt niet meer werkt, koop je maar beter gewoon een nieuwe kleerkast. Daarvoor kan je natuurlijk naar de winkel trekken, maar je kan ook voor een goede kleerkast collishop raadplegen. Als je het dan nog eens laat leveren in de Colruyt betaal je zelfs geen verzendingskosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here