DELEN

Een betonvloer kan ontzettend mooi zijn in elk hedendaags interieur omdat het combineerbaar is met verschillende materialen en het is tijdloos, Het is belangrijk dat de vloer professioneel is gegoten met een hoge afwerkingsgraad om een optimaal resultaat te bekomen. Een betonvloer heeft de kenmerken van een natuursteen en u kan best opteren voor een extra bescherming om eventuele vlekvorming tegen te gaan voor een langdurig plezier aan uw vloer. Het is dus aangeraden om je betonvloer op de juiste manier te beschermen, maar wat is nu eigenlijk de beste manier om je betonvloer extra te beschermen? Wij zetten drie manieren op een rijtje!

Betonvloer poriën sluiten met natuurlijke zeep op de traditionele manier.

Om de poriën van een betonvloer te sluiten, kan je deze op de traditionele manier in het begin meermaals poetsen en daarna ook verder onderhouden met een natuurlijke zeep. Het gaat meestal om zeep met lijnolie, maar bruine zeep is zeker ook goed . Door de vloer met deze zepen te poetsen, wordt hij als het ware gevoed en worden de poriën dus opgevuld zodat vocht en vuil minder makkelijk in de vloer kunnen trekken. Na de behandeling krijgt de gepolierde betonvloer een mooie, natuurlijke glans. 

Betonvloer impregneren

Betonvloer impregneren

Een van de beste manieren om je betonvloer te beschermen, is door deze te impregneren. Tegenwoordig zijn er veel doe-het-zelf middelen verkrijgbaar waarmee je zelf een betonvloer kunt impregneren, maar je kunt dit beter overlaten aan een professional om schade aan de vloer bij een onjuiste behandeling te vermijden. Een betonvloer laten leggen en deze meteen laten impregneren, is de beste keuze die je kunt maken.  

Vandaag de dag gaat impregneren als volgt: De vloer wordt verzadigd met een impregneermiddel die een chemische reactie aangaat met de beton, ook wel kristallisatie genoemd. Hierdoor krijgt de vloer een veel hogere weerstand en wordt de vloer als het ware gesloten waardoor deze dus veel minder gevoelig is voor vuil en vlekken. 

Betonvloer Sealen

Een derde en laatste mogelijkheid om een betonvloer te beschermen, is het sealen van de vloer. Bij een sealer worden niet enkel poriën dichtgemaakt zoals bij het impregneren het geval is, maar wordt er een transparante UV-bestendige film (sealer) op de vloer aangebracht. Bij een sealer heeft u de keuze uit een glanzende of mattere versie waarbij het uitzicht van de vloer wel wat verandert. Omdat een sealer voornamelijk op basis van solventen is zal deze de vloer initieel wat donkerder maken en u ziet natuurlijk wel dat er iets op de vloer geplaatst is, in tegenstelling tot de impregnatie waarbij het natuurlijk aspect van de vloer behouden zal blijven. Een voordeel van een sealer is dat je de vloer gemakkelijker kunt schoonmaken en onderhouden, wat ook zeker niet onbelangrijk is. 

Kortom, om je betonvloer in goede conditie te houden, kies je best uit één van bovenstaande manieren om het beton te beschermen. Het is niet mogelijk om de verschillende  behandelingen te combineren, dus het advies van uw vakman om de juiste keuze te maken is zeer belangrijk. Zo zorg je er immers voor dat je betonvloer tegen een stootje kan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here