DELEN

Het is weer die tijd van het jaar: de zon schijnt helder, de vogels fluiten vrolijk en de bloemen staan volop in bloei. Maar, laten we eerlijk zijn, onze tuin kan na verloop van tijd wel een opknapbeurt gebruiken. Geen paniek, want hier zijn een paar handige tips en tricks om jouw tuin nieuw leven in te blazen.

Creatieve chaos

Je kent het wel, de charmante, maar soms overweldigende creatieve chaos die een tuin kan zijn. Voordat je begint met opruimen, neem even de tijd om te genieten van de wilde bloemen en het rustieke gevoel dat deze wilde hoekjes met zich meebrengen. Als je klaar bent om aan de slag te gaan, pak dan je tuinhandschoenen en ga aan de slag.

Herstel de orde

Het eerste wat je moet aanpakken, zijn de overal verspreide bladeren. Hiervoor zijn bladblazers ideaal voor. Met een simpele druk op de knop blazen ze de bladeren bijeen, zodat je ze gemakkelijk kunt verzamelen en weggooien. Het is een tijdbesparende oplossing die ervoor zorgt dat je tuin er in een mum van tijd weer netjes uitziet.

Een vleugje elegantie met bloemen en planten

Een vleugje elegantie met bloemen en planten

Nu je tuin weer opgeruimd is, is het tijd om het op te fleuren met kleurrijke bloemen en groene planten. Kies voor bloemen die goed bloeien in jouw regio en die gemakkelijk te onderhouden zijn. Denk aan geraniums, lavendel en rozen. Ook een paar struiken en kleine bomen voegen structuur en hoogte toe aan je tuin. Ga voor een mix van vaste planten en eenjarige bloemen, zodat je het hele jaar door van een bloeiende tuin kunt genieten.

Een stevige basis

Naast het planten van bloemen en struiken, wil je misschien ook wat verharding toevoegen aan je tuin. Trilplaten zijn hiervoor een fantastisch hulpmiddel. Met deze krachtige machines kun je gemakkelijk stenen, tegels of klinkers stevig in de grond drukken, waardoor je een stevige basis krijgt voor je tuinpaden of terras. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en besparen je veel tijd en moeite in vergelijking met handmatig aanstampen.

Geniet van je tuin!

Nu je tuin een welverdiende make-over heeft gehad, is het tijd om te ontspannen en te genieten van het resultaat. Zet een comfortabele tuinstoel neer, geniet van een verfrissend drankje en adem de frisse lucht in. Jouw opgeknapte tuin is nu een uitnodigende plek geworden waar je alleen of met vrienden en familie kan ontspannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here