DELEN

Steeds meer mensen hebben een garage. Bij nieuwbouw woningen wordt hij vaak standaard gebouwd. Niet zo gek, want een garage is best handig! Dit zijn vijf voordelen van het hebben van een garage.

1. Je hebt veel extra ruimte

Een garage heeft meestal een standaard oppervlak van ongeveer 20 vierkante meter. Heel wat extra ruimte dus! Ga je de auto in de garage parkeren, dan is het belangrijk dat je kiest voor een praktische garagedeur. Een roldeur neemt bijvoorbeeld veel minder ruimte in dan een draaiende of scharnierende deur. Zo kun je de auto makkelijker in de garage kwijt en passen er ook nog andere spullen bij.

2. Droog parkeren

Gebruik je de garage om de auto te parkeren, dan kun je altijd lekker droog in- en uitstappen. Zeker als je zorgt dat de garagedeur op afstand bediend kan worden! Het parkeren in de garage kan heel praktisch zijn, maar als je (kleine) kinderen hebt is dit niet altijd handig. De auto portieren kunnen dan snel beschadigd raken als de garage smal is.

3. Ruimte om te klussen

Veel mensen hebben, zeker wanneer ze niet in de garage parkeren, een werkbank in hun garage. Hier kan mooi het gereedschap worden opgeborgen en je hebt genoeg ruimte om lekker te klussen. Je hebt allerlei mogelijkheden in een garage die je normaal gesproken niet hebt. Zo kun je hout mooi droog bewaren, kun je een stevige bankschroef gebruiken en blijft je gereedschap er ook goed uitzien.

4. Veiligheid

In een garage staan spullen veiliger dan in een tuinhuis. Het is ook praktisch en veilig als je gaan inpakken voor een vakantie. Een bekende truc van inbrekers is rondkijken of mensen hun auto inpakken, zodat ze een paar dagen later rustig kunnen inbreken. Als je de auto in de garage kunt inpakken, zal dat de kans verkleinen dat een inbreker langskomt als je op vakantie bent. Dit geldt overigens ook voor het veilig wegzetten van dure fietsen en andere materialen.

5. Huisdieren

Een garage kan heel praktisch zijn als je huisdieren hebt. Zo heb je bijvoorbeeld een goede, droge en warme plek om de bench te zetten waar de hond ’s nachts in slaapt. Het is ook een goede plek voor de kattenbak, zolang de kat maar een kattenluik heeft om erheen te kunnen. Een garage is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor je huisdieren.

De meeste garage-eigenaren zijn er dolblij mee en kunnen niet meer zonder. Of ze hem nu gebruiken om fietsen in te parkeren, om lekker te klussen of om de auto in te zetten, een garage is gewoon super handig. Hij biedt bovendien ook nog eens extra veiligheid. Wie wil dat nu niet?

 

 

DELEN
Vorig artikelSparen voor je kleinkind
Volgend artikel5 dieren die hun oorsprong in België vinden!
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here