DELEN

Het inrichten van een kleine slaapkamer is meestal best lastig. Je wilt er eigenlijk meer spullen in kwijt dan erin passen. Bovendien heb je al snel het gevoel alsof je in een kast bent opgesloten. Toch is een kleine slaapkamer niet onoverkomelijk. Je kunt er best wat moois van maken. Bovendien is de slaapkamer meestal een stuk minder klein dan hij lijkt als je hem praktisch inricht… Wij vonden 20 ideeën van leuke wooninspiratie als je een kleine slaapkamer hebt.

1. Verhoogd bed

In deze slaapkamer is het bed verhoogd. Dat heeft als voordeel dat je ineens veel meer extra kastruimte hebt. Zo kun je je kleine slaapkamer creatief inrichten met veel kastruimte.

1. Verhoogd bed

2. Tweepersoonskamer

Soms heb je de pech dat je niet alleen een kleine slaapkamer hebt, maar dat je die ook nog eens met iemand moet delen. Toch hoeft dat ook geen probleem te zijn: deze slaapkamer mag dan klein zijn, hij is wel knus en gezellig. Het is een mooie kinderkamer.

2. Tweepersoonskamer

3. Liftend bed

Een praktische inrichting van de kleine slaapkamer is essentieel om alles eruit te halen wat erin zit. Dat zal zeker lukken met dit liftende bed, dat overdag omhoog wordt geduwd. ‘S avonds kan het zakken tot het net boven de bank blijft hangen. Dit is vooral handig als je in een klein appartement of in een studio woont.

3. Liftend bed

4. Gladde muren

Een structuurloze muur helpt om de kleine ruimte optisch te vergroten. Dan kun je zelfs kiezen voor een donkere kleur, al is dat meestal geen goede keus in een kleine slaapkamer. Het kan echter wel bij genoeg daglicht via een raam. De inrichting in deze kleine slaapkamer is strak en eenvoudig.

4. Gladde muren

5. Werken met schuine wanden

Deze kamer heeft een schuine wand, wat de ruimte krap maakt. Door het bed uit het midden te plaatsen en goed op te letten bij het opstaan, hoeft dat geen probleem te zijn. De kamer is mooi afgewerkt met hout, wat een moderne uitstraling geeft.

5. Werken met schuine wanden

6. Black & White

Deze slaapkamer is erg ‘compact’, zoals makelaars dat noemen. Er past precies een bed in. Toch voelt het niet als een kleine ruimte, omdat er is gekozen voor een zwart-wit combinatie. Het wit overheerst en geeft een ruimtelijk gevoel, het zwart zorgt voor mooie contrasten.

6. Black & White

7. De juiste meubels

Je hebt niet de luxe van allerlei grote meubels in een kleine slaapkamer. Combineren is dus een must. Hier is een klein plankje opgehangen. Ideaal, want de nachtlampjes zitten erin verwerkt en je kunt er wat leuks voor de sier op zetten.

7. De juiste meubels

8. Zelf ruimte creëeren

Deze slaapkamer is een stuk kleiner dan je denkt. De kamer lijkt ruim door de spelingen van het licht. Dat heeft te maken met het tactisch ophangen van de lampen, maar ook door de grote spiegel aan de rechterkant. Zo krijg je toch een ruimtelijke uitstraling in een kleine slaapkamer.

8. Zelf ruimte creëeren

9. Planken boven het bed

Je moet een kleine slaapkamer slim inrichten. Ben je dol op boeken, maar heb je er gewoon echt geen ruimte voor? Dan ga je voor dit leuke idee. Hierbij zijn twee boekenplanken boven het bed gemonteerd. Zo heb je toch wat ruimte om je boeken kwijt te kunnen en het ziet er ook nog eens gezellig uit.

9. Planken boven het bed

10. Veel licht in de slaapkamer

In een kleine slaapkamer is lichtinval essentieel. En als je dat kunt bereiken door middel van een dakraam, dan is dat helemaal perfect! In dit geval is ook gekozen voor een grote plant, die de ruimte net even wat meer kleur geeft.

10. Veel licht in de slaapkamer

11. Kleine tienerslaapkamer

Als tiener is het praktisch om niet alleen een bed, maar ook een bureau te hebben. Deze kamer is optimaal ingericht om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Het bureau steunt op het bed, zodat de lade onder het bed gewoon open kan.

11. Kleine tienerslaapkamer

12. Laag maar knus

Deze ruimte doet wat denken aan een bootje. Toch is het een huis, waarbij de slaapkamer erg laag is uitgevallen. Vermoedelijk was de ruimte eerst heel hoog en later in tweeën gedeeld. Hoe het ook zij: het is er knus en gezellig, al moet je opletten dat je je hoofd niet stoot!

12. Laag maar knus

13. Een kast bij het voeteneind

De truc bij een kleine ruimte is het kiezen van een praktische inrichting van de kleine slaapkamer. Voor het voeteneind van het bed is meestal wel wat ruimte over. In dit geval is daar een kastje neergezet. Het ziet er mooi uit en er kunnen verrassend veel spullen in.

13. Een kast bij het voeteneind

14. Brocante

Deze slaapkamer is brocante uitgevoerd. Vaak is dat behoorlijk gewaagd in een kleine kamer, want de brocante stijl is meestal overdadig en weelderig. In een kleine kamer kan dat een benauwde sfeer oproepen. Maar door te kiezen voor lichte kleuren, ziet deze kamer er fantastisch uit!

14. Brocante

15. Kast om het bed

In deze slaapkamer is de ruimte efficiënt gebruikt door een kast op maat te bouwen. Zo kun je de kleine slaapkamer creatief inrichten met veel kastruimte. De kast past precies om het bed heen en geeft zo heel veel extra opbergruimte. Vind je dit er te rommelig uitzien, dan kun je kiezen voor een gesloten kast met deurtjes of het gebruik van mandjes.

15. Kast om het bed

16. Mini-kast

Heb je een beperkte ruimte, dan is het soms een oplossing om te kiezen voor hele kleine meubels. In dit geval dus een hele kleine kast, die wel tot het plafond komt. Hij past precies tussen het bed en de muur en vult daarmee een hoekje van overbodige ruimte. De kast fungeert ook als nachtkastje.

16. Mini-kast

17. Kast om de deur

Zoals je een kast om het bed heen kunt bouwen, zo kun je hem ook om de deur heen bouwen. Of het echt ideaal is om de kleren zo hoog te hangen is de vraag, maar het is zeker een leuk idee. En met de ladder is het ook weer niet zo’n groot probleem om erbij te komen.

17. Kast om de deur

18. Master bedroom

De inrichting van deze kleine slaapkamer is erg verrassend: er is een master bedroom van gemaakt. Dacht je dat dat niet kan in zo’n kleine ruimte? De juiste keuze van kleuren, gordijnen en kussens maakt alle verschil van de wereld. Deze kleine slaapkamer lijkt een stuk groter en ziet er geweldig uit.

18. Master bedroom

19. Bedbank

Wil je een kleine slaapkamer inrichten, dan is een bedbank handig. Ideaal voor de tienerkamer of kinderkamer. Zo kan het bed overdag worden gebruikt als comfortabele bank. Ook een leuk idee voor een kleine logeerkamer trouwens: het ziet er meteen gezellig uit en je voelt je welkom.

19. Bedbank

20. Verhoogd bed

We eindigen weer met een bed dat verhoogd is. In dit geval woont de eigenaar is een smalle studio en is de verhoging ook een manier om het bed te scheiden van de woonkamer zonder dat het kleiner wordt. Bovendien is er onder het bed verrassend veel opbergruimte en zitten er ook laden in het trapje.

20. Verhoogd bed

Het hoeft helemaal geen probleem te zijn als je een kleine slaapkamer hebt. Er zijn genoeg leuke manieren om je slaapkamer gezellig in te richten. Als je je kleine slaapkamer slim inricht, kun je heel veel ruimte besparen en lijkt de kamer groter dan hij is. We hopen dat deze wooninspiratie voor een kleine slaapkamer je leuke ideeën heeft opgeleverd voor je eigen slaapkamer!

DELEN
Vorig artikelDe 5 meest romantische plekjes in België
Volgend artikelAlles over pensioenen in België
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here